Havacılık sektörünün 9 dev şirketi iflas etti! On binlerce kişi işsiz kaldı

Havacılık sektörünün 9 dev şirketi iflas etti! On binlerce kişi işsiz kaldı
Küresel ekonomik kriz etkilerini hissettirmeye devam ederken dünya genelinde en çok iflasın görüldüğü sektörler belli oldu. Bu sektörde faaliyet gösteren 9 ünlü firma iflas etti. İşte o firmaların isimleri...

Pandemi döneminde ticaret dengeleri tamamen değişti. Bu değişime bağlı olarak binlerce firma iflas etti. Söz konusu firmaların bazılarının iflasına ihtimal bile verilmezken durumun bu kadar ciddi olması ekonomi dünyasını tedirgin etti. Pandemide en çok zarar eden kuruluşlar belli oldu.

Hava Yolu Taşımacılık Hukuku - MGC Legal

2019 YILI ÖN PLANA ÇIKIYOR

Seyahat yasağından dolayı salgın boyunca en büyük zarara uğrayan firmalar havayolunda faaliyet gösterenler olarak biliniyor. En az zarar edenler ise sağlık sektöründe işlerini yürüten firmalar. Havayolu firmaları uçuş yasaklarından dolayı zararı karşılayamadı ve iflas etti.

Havayolu Taşımacılığında Teslim Şekilleri Nelerdir? - Globelink Ünimar

İflasların en yoğun olduğu yıl 34 havayolu şirketinin iflas ettiği 2019 yılı olarak ön plana çıkıyor. 2020 yılında 31 havayolu firması faaliyetlerine son verdi.

İFLAS HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

2021 yılında 19, 2022 yılında ise 12 firma iflas etti. Bu yılın ilk 9 ayında ise 9 ünlü havayolu firmasının iflas ettiği açıklandı.

HAVA YOLU TAŞIMACILIĞI - GREENLOG INTERMODAL

Söz konusu iflas eden firmaların en bilindik olanı ise İtalya'nın meşhur firması Alitalia. Bir diğer firma İngiltere'nin Flybe firması. Uçakla seyahat oranı bu yıl yükseldi ancak ekonomi uzmanları hava ulaşımı sektöründe iflasların devam edeceğini düşünüyor.

16 Facts About Alitalia - Facts.net

Flybe stops trading and cancels all flights – what you need to know

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.