İstanbul’da barajların son durumu... Yağışların ardından doluluk oranı ne kadar oldu?

İstanbul’da barajların son durumu... Yağışların ardından doluluk oranı ne kadar oldu?
İstanbul’un su kaynağı barajların son yağışlardan sonra doluluk oranlarının ne durumda olduğu merak konusu oldu. Oranlar şaşırttı.

Su kaynaklarının tüm dünyada azalması ve yüksek kuraklık yaşanma oranları vatandaşları endişelendiriyor. Ancak yağışlar geldiğinde vatandaşlar doluluk oranlarını merak ediyor. İstanbul’da barajların yeteri kadar dolu olup olmadığına dair bilgiler ise İSKİ tarafından paylaşıldı. Güncel doluluk oranları yüzleri güldürdü.

baraj-230948.jpg

TOPLAM DOLULUK ORANI AÇIKLANDI

İstanbul’daki barajların toplam doluluk oranı, yağışsız geçen kış sonrasında bir hayli önem kazandı. İSKİ’nin açıkladığı verilere göre toplam doluluk oranı güncel tarihte yüzde 83,43 olarak ölçüldü.

barajjjj.jpg

Alibey Barajı son 14 günlük verilerine göre 4 Mayıs’ta güncellenen doluluk oranı yüzde 63,13 ölçülürken Ömerli Barajı’nda yüzde 92,56 ve Elmalı Barajı’nda yüzde 87,97 ölçüldü. Diğer barajların oranları da şöyle:

Darlık Barajı yüzde 82,62, Terkos Barajı yüzde 92,25, Büyükçekmece Barajı yüzde 77,91, Sazlıdere Barajı yüzde 62,38, Istancalar Barajı yüzde 87,31, Kazandere Barajı 80,59, Pabuçdere Barajı yüzde 77,66.

05-04-115601278.webp

Barajların güncel doluluk oranları yükselmişken, yazın durumun nasıl seyredeceği ise endişelerle birlikte merak konusu. Vatandaşlar arasında yaz yağışların sürmesi beklentisi bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.