Eris varyantı Türkiye'de görüldü

Eris varyantı Türkiye'de görüldü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü, bunun endişe sayılmayacak bir gelişme olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye'de Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Koca, Eris varyantının yurt dışı temaslı kişilerde ve aynı ilde tespit edildiğini duyurarak durumun başka ülkelerde yayın olduğunu ve bizde de çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Bakan Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

"Endişe konusu sayılamayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız."

ekran-goruntusu-2023-09-15-092643.jpg

ERİS VARYANTI NEDİR?

Eris varyantı, COVID-19'un en yeni ve bulaşıcı varyantlarından biridir. Eris varyantı(virüsü), Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, EG.5 (Eris) omicron varyantından türediği tespit edilmiştir. Bu bulgu eşliğinde; COVID-19 aşısı yaptırmak, maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak eris varyantı söz konusu olduğunda önem kazanmaktadır. En az iki doz Covid-19 aşısı olmak, hiç aşı olmamaya kıyasla EG.5'e karşı daha hızlı ve daha güçlü bir bağışıklık etkisi oluşturduğu tahmin edilmektedir. Bu makalede, Eris varyantı (virisü) ile ilgili güncel bilgi ve tartışmalara yer verilmeye çalışılmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.