Günlerdir süren öksürüğü bir çırpıda kesiyor 'Anında balgam söken bu karışım sır gibi saklanıyor'

Günlerdir süren öksürüğü bir çırpıda kesiyor 'Anında balgam söken bu karışım sır gibi saklanıyor'
Havaların bir ısınıp bir soğuduğu şu günlerde hastalanmamak elde değil. Boğaza yapışan ağrı ve öksürük de cabası ancak çözüm basit.

Tek bir baharatın boğaz ağrısını söküp atabileceğini biliyor muydunuz? O baharatla yapabileceğiniz kolay bir karışım, balgamı söküp atarak öksürüğünüzü tek hamlede geçiriyor. Böylece boğazınızdaki öksürük bağlantılı tahriş azalmış oluyor.

Kronik hazımsızlık, kalp hastalıkları, balgamlı öksürük, gribal enfeksiyon, tip 2 diyabet gibi hastalıklarla da savaşabilen zencefil baharatı birçok yarara sahip.

Özellikle grip ve soğuk algınlığıyla savaşan zencefili nasıl tüketmeniz gerektiğini bilirseniz doktora gitmenize gerek kalmadan günlerce kesilmeyen öksürüğünüzü bitirebilirsiniz.

zencefil2.jpg

Peki, her derde deva bu besini kış aylarında nasıl tüketebilirsiniz? İşte tarifi…

GRİBAL İLTİHAPLANMANIN ÖNÜNE GEÇER

Taze olarak tüketilebileceği gibi kurutulmuş veya toz formda da kullanılabilen zencefil, antiinflamatuar özellikleri sayesinde soğuk algınlığıyla kıyasıya mücadele eder. Bağışıklığı güçlendirir ve aynı zamanda kolay bir sindirim için yararlıdır.

zencefil3.webp

Eklem ağrılarının da çözümü zencefildedir. Kireçlenmeyi önlemesiyle bilinir ve uzmanlar tarafından sık sık önerilir. Boğaz ağrısının çaresi olarak görülen zencefil, hazırlayacağınız muhteşem bir karışımla boğazınızdaki tahrişi bir çırpıda keser.

BALGAM SÖKÜCÜ ZENCEFİL TARİFİ NASIL YAPILIR?

Boğaz ağrısı çekiyorsanız ve balgamlı öksürük şikayetiniz varsa boğazınızı rahatlatmak için zencefil, bal, karabiber, limon ve tarçın karışımına ihtiyacınız var.

zencefil5.webp

1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ve yarım limonu karıştırın.

Gün içinde öğün aralarında aç karna günde 2-3 tatlı kaşığı bu karışımdan yiyerek öksürükten kurtulabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.