Google Chrome'dan flaş yenilik 'Güncellemelerinizi yapmayı unutmayın'

Google Chrome'dan flaş yenilik 'Güncellemelerinizi yapmayı unutmayın'
Popüler internet tarayıcılarından Google Chrome kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek adına kendini geliştirmeye devam ediyor.

Google, internet tarayıcısı Chrome için önemli bir güncelleme duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Safe Browsing özelliğinde yapılacak değişikliklerle birlikte, kullanıcılar artık web sayfalarının yüklenme sürelerinde olası bir yavaşlama yaşamayacaklar.

Google'ın güvenli internet deneyimi sunma amacıyla geliştirdiği Safe Browsing sistemi, özellikle web sayfalarının yüklenme sürelerini uzatarak kullanıcılar arasında eleştirilere neden olmuştu. Bu eleştirileri dikkate alan Google, yeni güncellemeyle birlikte bu sorunu çözmeye karar verdi.

google-chrome.jpg

ZAMANDAN TASARRIF SAĞLAYACAKSINIZ !

Google Chrome'un mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilen Asyncronous Mechanism adlı teknoloji, Safe Browsing kontrollerini sayfa yüklenirken gerçekleştirecek, böylece ekstra bir zaman kaybına neden olmayacak. Bu özellik, önümüzdeki hafta yayınlanacak olan Chrome 122 güncellemesiyle kullanıcılara sunulacak.

google-chrome-001.jpg

Önceden, Safe Browsing kontrolü tamamlanmadan web sayfaları açılmıyordu. Ancak yeni güncellemeyle birlikte bu kontrol daha hızlı bir şekilde tamamlanacak ve kullanıcılar Chrome'u daha sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler.

GOOGLE ANLIK UYARIDA BULUNACAK !

Bu güncellemede, yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarının da rol oynadığı belirtiliyor. Ayrıca, Safe Browsing sistemi tehlikeli bir web sitesi tespit ettiğinde kullanıcıları anlık bildirimlerle uyaracağı açıklamalar arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.