Google'dan bomba özellik 'Dolandırıcılar duvara toslayacak'

Google'dan bomba özellik 'Dolandırıcılar duvara toslayacak'
Milyonların kullandığı, Dünyaca ünlü arama motoru Google kullanıcılarının güvenliği için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor.

Bu sefer Android kullanıcıları için harekete geçen Google dolandırıcıların ayağını kaydıracak yeni özellik üzerinde çalıştığını açıkladı.

Google, Android kullanıcılarının banka hesaplarını ve kişisel bilgilerine göz dikmiş olan dolandırıcıları radarına aldı. Android kullanıcılarını bu tür dolandırıcılıklardan kurtarmak adına yeni bir özellik geliştiriyor.

GOOGLE DOLANDIRICILARIN ÖNÜNÜ KESİYOR !

Dolandırıcıların güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların cüzdanlarına ve kişisel verilerine ulaşmasını engellemek için Google, Google Play Protect özelliğini devreye sokuyor.

dolandiacilik.jpg

GOOGLE PLAY PROTECT NEDİR ?

Google tarafından geliştirilen yeni özellik Google Play Protect kullanıcıları korumayı amaçlayan bir pilot program olarak karşımıza çıkıyor.

Play Protect’in uygulama indirmeleri için gerçek zamanlı tarama uygulamasına rağmen, dolandırıcılar genellikle kullanıcıları güvenlik önlemlerini kendileri devre dışı bırakmaya ikna ederek güvenlik açıklarından yararlanıyor.

Bu da kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlara, dolandırıcılıklara ve kimlik avı girişimlerine karşı savunmasız bırakarak siber suçluların güvenlik kodları, şifreler ve finansal ayrıntılar gibi hassas bilgilere erişmesini sağlıyor.

adsgadfhadf.jpg

SİBER GÜVENLİK AJANSI (CSA) İLE İŞ BİRLİĞİ

Bu tehditlere karşı Google, Singapur Siber Güvenlik Ajansı (CSA) ile işbirliği yaparak yeni bir dolandırıcılık karşıtı güvenlik özelliği geliştirdi.

Bu özellik, finansal dolandırıcılık için yaygın olarak kötüye kullanılan hassas çalışma zamanı izinleri isteyen uygulamaların yüklenmesini otomatik olarak analiz edecek ve engelleyecek.

Önümüzdeki haftalarda Singapur’da başlatılacak olan pilot program, yeni dolandırıcılıkla mücadele sistemini değerlendirecek.

googleadvancedprotection.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.