Fransa'nın 'küstah' bakanından Ermenistan'a destek açıklaması

Fransa'nın 'küstah' bakanından Ermenistan'a destek açıklaması
Fransa, Ermenistan'a askeri teçhizat göndermek için anlaşmalar imzalamayı kabul etti. Açıklamayı yapan Fransa Dışişleri Bakanı Colonna'nın, sosyal medyadaki küstahça paylaşımı da tepki gördü.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, ülkesinin Ermenistan'a savunmasına yönelik askeri teçhizat göndermek için gelecekte anlaşmalar imzalamayı kabul ettiğini duyurdu.

Colonna ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ortak basın toplantısı düzenledi.

25-002.jpg
Catherine Colonna ve Ararat Mirzoyan

Fransa'nın Ermenistan'a desteğinin devam edeceğini belirten Colonna, ülkesinin Ermenistan'ın toprak bütünlüğü konusunda teyakkuzda olacağını vurguladı.

Colonna, Fransa'nın Ermenistan'ın savunmasını sağlayabilmesine yönelik bu ülkeye askeri teçhizat göndermek için gelecekte anlaşmalar imzalamayı kabul ettiğini belirtti.

KÜSTAH PAYLAŞIM

Bu arada Fransız bakan, X hesabından Ağrı Dağı'nı paylaşımı yaptı.

Paylaşımında Ağrı Dağı'nın fotoğrafını kullanan Colonna, "İlk ziyaretimden 5 ay sonra Ermenistan'a geri döndüm. Dostluk, destek ve dayanışma" dedi. Söz konusu paylaşıma Türk kullanıcılar tepki gösterdi.

699.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.