Fitch 17 Türk bankasının kredi notlarını yükseltti

Fitch 17 Türk bankasının kredi notlarını yükseltti
Fitch Ratings, Türkiye'deki 17 bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para cinsinden kredi notlarını 'B' düzeyine çıkardı. Ayrıca, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın kredi notunu 'B+' olarak belirledi.

Fitch, Türkiye'deki bir dizi bankanın kredi notlarını güncelledi. Özellikle, 16 bankanın Uzun Vadeli Yerel Para Birimi (LC) İmtiyazlı Olmayan Borç (IDR) derecelendirmelerini 'B+' seviyesine çıkardı ve 25 bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para Birimi (LTFC) IDR'lerinin ve 23 bankanın LTLC IDR'lerinin görünümlerini Pozitif olarak belirledi. Ayrıca, beş bankanın Viyabilite Derecelendirmeleri (VR) ve üç bankanın LTLC IDR notları Pozitif izlemeye alındı.

291365.jpg

Fitch ayrıca, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin (Halkbank) LTLC IDR'sini 'B+' seviyesine yükseltti ancak, devam eden ABD yasal süreçleri nedeniyle Halkbank'ın LTLC ve LTFC IDR'lerini Rating Watch Negative (RWN) seviyesinde tuttuğunu belirtti. Turkland Bank A.Ş.'nin Uzun Vadeli Yabancı Para Birimi (LTFC) IDR'sini yükseltirken, bankanın planlanan satışını yansıtacak şekilde LT IDR'lerini RWN'de tuttu.

fitch-alamy-scaled.jpg

Notları yükseltilen diğer bankalar arasında Akbank T.A.Ş., Alternatifbank A.Ş., Denizbank A.Ş., ING Bank A.Ş., Burgan Bank A.Ş., Turkland Bank A.Ş., Kuveyt Turk Katılım Bankası A.S, QNB Finansbank Anonim Şirketi, T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş., Turk Ekonomi Bankasi A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş., ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. bulunmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.