ÖSYM duyurdu TUS sınavına girenler dikkat

ÖSYM duyurdu TUS sınavına girenler dikkat
ÖSYM, 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınavlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını adayların kullanımına sunmuştur.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) ve 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) adayları için önemli bir duyuru yaptı.

f.jpg

Adaylar, temel soru kitapçığına ve cevap anahtarlarına "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden erişim sağlayabilecekler. Bu erişim, T.C. kimlik numaraları ve kişisel şifreleri ile mümkün olacak ve 10 gün boyunca sürecek. Erişim süresi, 27 Mart saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre zarfında adaylar, sınav materyallerini inceleyebileceklerdir.

TUS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TUS sınavına başvurular, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde, aday işlemleri sistemi ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Başvuru sürecini başarıyla tamamlamak için, adayların belirlenen sınav ücretini yatırmaları zorunludur.

Adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan kılavuzun son sayfasında listelenen bankalardan birine yatırabilir veya ÖSYM'nin e-İŞLEMLER bölümündeki “ÖDEMELER” sekmesi üzerinden ödeyebilirler. Belirlenen zaman dilimi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları ise geçersiz olarak kabul edilecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.