Fenomenleri korku sardı Torba Yasa'ya girdi Lisans iptalleri gelebilir

Fenomenleri korku sardı Torba Yasa'ya girdi Lisans iptalleri gelebilir
Fenomenlerin uykularını kaçıracak bir gelişme yaşandı. TBMM'nin sosyal medya fenomenlerine yönelik yaptığı hazırlık torba yasaya girdi. Başta Tik Tok olmak üzere birçok mecrada fenomenlerin gelirleri mercek altına alınacak.

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya platformlarına dair yaptığı açıklamada, "Tik Tok gibi dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya, ahlakımıza ve kültürümüze zarar veren içeriklerin ve görüntülerin çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kara para aklama suçundan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tutuklanmasının ardından fenomenlere yönelik devam eden soruşturmalarla ilgili TBMM'nin sosyal medya fenomenleri için torba yasa hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Tik Tok ve benzeri platformlarla ilgili çalışmaların içinde olduklarını duyurdu. Hatay’da yaptığı açıklamada Yayman, Tik Tok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisinin komisyona çağrıldığını belirtti ve "Tik Tok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlaki değerlerimize ve kültürümüze zarar veren içeriklerin, çocuklarımız ve kadınlarımız üzerindeki olumsuz etkilerini kınadığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Yayman, konuyla ilgili bir torba yasa hazırlığına işaret ederek, sosyal medya fenomenlerine ilişkin gelirlerin, muhasebeleştirme ve vergilendirme süreçlerinin ciddi adımlarla ele alınacağını ifade etti. "Başta Tik Tok olmak üzere kendilerine sosyal medya fenomeni diyen bazı insanların ne yaptıklarını bilmediğimiz gerçeğinden yola çıkarak, TBMM’de bir torba yasa hazırlığı olduğunu belirtmek istiyorum. Gelirlerin araştırılması, muhasebeleştirilmesi, vergilendirilmesi konusunda ciddi adımlar atılacak." dedi.

Yayman ayrıca, lisans iptaline kadar varacak yaptırımların masada olduğunu belirterek, "Dijital Mecralar Komisyonu olarak, bant daraltma, yayın yasağı, reklam yasağı gibi önlemler üzerinde çalışıyoruz. Gerekirse lisans iptali dahil, dijital mecralarla ilgili ciddi adımlar atılacak." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.