Fenerbahçe Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek final heyecanı yaşandı. Yunan temsilcisi Olympiakos'u 1-0 biten maçta penaltı atışlarında 3-2 kaybederek turnuvaya veda etti.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki yolculuğu Olympiakos ile oynadığı çeyrek final rövanş maçında penaltılar sonucunda sona erdi.

İkinci eleme turundan itibaren mücadele eden ekip Zimbru, Maribor ve Twente'yi saf dışı bırakarak grup aşamasına yükseldi. Gruplarda Nordsjaelland, Ludogorets ve Spartak Trnava ile karşılaşan sarı-lacivertliler topladıkları 12 puanla grubun zirvesinde yer alarak son 16'ya kaldılar. Son 16'da Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını iki maçta da mağlup eden Fenerbahçe, çeyrek finaldeki yerini aldı.

hnyh.jpg

Ancak Yunanistan temsilcisi karşısında ilk maçı 3-2 kaybettikten sonra evinde 1-0 kazanarak maçı uzatmalara taşısa da penaltılarda istediği sonucu alamadı.

Kaleci Livakovic'in kritik penaltı kurtarışlarına rağmen penaltı fırsatlarını değerlendiremeyen Fenerbahçe, yarı finale yükselme şansını kaybetti. Bu sezon Konferans Ligi'nde toplam 16 maça çıkan takım 12 zafer ve 4 yenilgiyle performans sergiledi. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, rakip ağları 40 kez sarsarken kendi kalesinde 17 gol görmek zorunda kaldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.