İsrail İran'a misilleme saldırısı başlattı

İsrail İran'a misilleme saldırısı başlattı
İsrail, İran'a yönelik misilleme saldırısı başlattı.

İran'ın İsfahan bölgesinde Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bir askeri üssünde patlama seslerinin duyulduğu rapor edildi. Yerel devlet yayın organları bu seslerin eyaletin kuzeydoğusundan geldiğini belirtti. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre İsfahan'daki patlamaların ardından başkent Tahran dahil olmak üzere İsfahan ve Şiraz şehirlerini içeren ve ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerine hizmet veren hava trafiği geçici bir süre askıya alındı.

Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı." ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda Fars Haber Ajansı'nın yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre İsfahan'ın kuzeydoğusunda bulunan Kehcavaristan'da da benzer patlama sesleri duyuldu. Bu seslerin kaynağı konusunda henüz net bir bilgi olmamakla birlikte Kehcavaristan'ın stratejik bir konumda İsfahan Havalimanı ve Hava Kuvvetleri'nin 8. Üssü'ne yakın bir yerde bulunduğu belirtiliyor.

TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Patlamalar sonucunda başkent Tahran dahil olmak üzere İsfahan ve Şiraz şehirlerinin yanı sıra ülkenin diğer bazı alanlarında hava trafiği durduruldu. Resmi haber ajansı IRNA, İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Havaalanları ve Havacılık Kurumu'nun açıklamalarına dayanarak batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm uçuşların geçici olarak iptal edildiğini duyurdu.

Yerel medya İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda, İran Hava Kuvvetleri'nin bir üssünü barındıran bölgeden patlama sesleri geldiğini ancak bu seslerin neden kaynaklandığına dair henüz net bir bilgi olmadığını aktardı.

AMERİKAN MEDYASI: İSRAİL, İRAN'A YÖNELİK BİR SALDIRI DÜZENLEDİ

Amerikan basını, Amerikalı yetkililere dayanarak İsrail'in İran'a saldırı başlattığını duyurdu. ABC News'un ilk olarak yayınladığı haber sonrasında CBS News ve CNN gibi diğer büyük haber kanalları tarafından da paylaşıldı. Haberlere göre, İsrail'in erken saatlerde İran'a yönelik gerçekleştirdiği bu harekatın yanı sıra Suriye ve Irak'taki bazı hedeflere de saldırı düzenlediği iddiaları henüz doğrulanmadı.

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.