Faydalarını görünce hemen kendi deterjanınızı yapacaksınız Temizlikte kimyasaldan kurtulmak için 4 adım

Faydalarını görünce hemen kendi deterjanınızı yapacaksınız Temizlikte kimyasaldan kurtulmak için 4 adım
Marketlerdeki temizlik ürünlerinin fiyatları yükseldiği ve kimyasal içermeyen alternatifler arayanlar için ev yapımı doğal deterjan reçetesini sizlere özel hazırladık… Evde kolayca bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu doğal deterjan temizlikte etkili ve sağlıklı bir seçenek sunuyor.

Ev yapımı çamaşır deterjanı hem ekonomik hem de sağlık açısından alternatif sunuyor. TikTok fenomeni Audrie Thomas, evde hazırlanan bu deterjanın piyasada bulunanlardan daha etkili olduğunu ve zararlı kimyasallar içermediğini vurguladı. Ayrıca bu yöntemle maddi tasarruf da sağlanabiliyor. Thomas, evdeki pratik bilgilerini takipçileriyle paylaşarak doğal temizlik çözümlerinin kolayca nasıl hazırlanabileceğini gösteriyor.

hnht.jpg

Evde deterjan yapımı için paylaştığı videosundan şu ifadeleri kullandı: "Hem uygun maliyetli olmasına hem de mağazadan satın alınan deterjanlarda sıklıkla bulunan zararlı toksin veya kimyasalları içermemesine rağmen yapımı son derece kolaydır"

myjht.jpg

PEKİ EVDE DETERJAN NASIL YAPABİLİRSİNİZ?

Ev yapımı deterjan hazırlamak için dört temel bileşen yeterli. İlk olarak sodyum bikarbonat yani halk arasında bilinen adıyla kabartma tozu bu karışımın bir buçuk bardak olması gerekir ve doğal bir yumuşatıcı görevi görür.

İkinci bileşen çamaşırlarınızı temizlemek için gerekli olan ve bir buçuk bardak miktarında kullanılacak sodyum karbonattır bu da çamaşır sodası olarak bilinir.

Üçüncü olarak deterjanınıza temizleyici bir güç katmak için çeyrek bardak deniz tuzu ekleyin. Dördüncü ve son bileşen ise, yarım bardak epsom tuzudur ki bu da çamaşırlarınızın dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur.

6bf2c80414f3d4302c7b472ee1a537f2-1800w.jpg

Eğer çamaşırlarınızın ferah bir koku ile yıkanmasını tercih ederseniz seçtiğiniz esansiyel yağdan yirmi ila yirmi beş damla damlatabilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı bir orta boy kapta iyice karıştırın ve sonrasında hava almayan bir cam kavanoz içinde muhafaza edin. Kullanımı ise oldukça basit. Her çamaşır yıkama işlemi için bir yemek kaşığı yeterli oluyor. Eğer çamaşırlarınız aşırı kirli veya miktarı fazla ise iki yemek kaşığı kullanabilirsiniz.

16689532309097.jpg

BUNDAN SONRA MARKETLERDEN DETERJAN ALMAYACAKSINIZ... İŞTE EVDE DETERJAN YAPMANIN AVANTAJLARI

  • Ev yapımı deterjanlar genellikle daha ekonomiktir ticari deterjanlara kıyasla maliyeti düşük olan malzemelerle hazırlanabilir.
  • Ev yapımı deterjanlar çevreye zarar veren kimyasallar içermediği için organik bir alternatif sunar ve bu sayede çevre dostu bir seçenektir.
  • Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek agresif kimyasallar içermediğinden özellikle hassas ciltlere sahip bireyler ve bebekler için güvenli bir tercihtir.
  • Kumaşların ömrünü uzatabilir ve renklerin solmasını önleyebilir.
  • Ticari deterjanların aksine çamaşırlarda kimyasal kalıntı bırakmaz.
  • Sert suyun neden olduğu kireç birikimini önleyebilir ve çamaşır makinesinin ömrünü uzatabilir.
  • Ev yapımı deterjan kullanımı bireylerin kimyasal maruziyetini azaltarak genel sağlık üzerinde olumlu bir etki yaratabilir ve uzun vadede sağlık masraflarını düşürebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.