F 16'ların ABD'den ne zaman geleceği belli oldu

F 16'ların ABD'den ne zaman geleceği belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin ABD Kongresi'ndeki onay süreci tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, F16 savaş uçaklarının tedarik ve modernizasyon süreci, kullanılması ve F-35 programına yönelik olarak; 40 tane F-16, Blok-70 tedariki ve 79 adet F-16 uçağının Viper Modernizasyonu ile muhtelif diğer malzemelerin temin edilmesine yönelik kongre bildirimi ABD yönetimince 26 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi, taleplerimize ilişkin, kongre onay süreci ise 11 Şubat tarihinde tamamlandı.

11.jpg

Elde edilen bilgilere göre, Şubat ayının sonuna kadar taslak teklif ve kabul mektuplarının Türkiye’ye iletilmesi bekleniyor.

Teklif ve kabul mektuplarının incelenmesi ve ABD’lı yöneticiler ile projeye son bir dokunuş yapılmasının ardından Haziran-Temmuz aylarında takvimin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Elde edilen bilgilere göre ayrıca, modernizasyon faaliyetlerinin ve tedarik edilecek uçakların üretim işlemlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi yönünde ABD’li yetkililer ile görüşmeler devam etmekte.

22.jpg

F-16 savaş uçaklarının kullanımına yönelik çıkan iddialara da yanıtlandı. Buna göre, temin ve modernize edilecek olan F-16’ların kullanımına yönelik iddiaların aksine, herhangi bir şartın söz konusu olmadığı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.