Evdeki o malzemeler ömrü 10 yıl kısaltıyor 'Uzman isim üstüne basa basa uyardı'

Evdeki o malzemeler ömrü 10 yıl kısaltıyor  'Uzman isim üstüne basa basa uyardı'
Temizlik yaparken kimsayal içeren malzemeler kullanmak sağlığınızı tehtid ediyor. Uzman isim konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Ev temizliği yaparken kullandığınız malzemeler hijen sağlamak amacıyla bir takım kimyasal birleşenler içerdiğinden dolayı sağlığınız için tehlike arz ediyor. Özellikle üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar uzmanlar tarafından sıklıkla ev temizliğinde kimyasal içeren malzemeleri kullanmamaları için uyarılıyor. Evinizi temizleme sıklığınıza bağlı olarak malzemelerle çok fazla temas halinde olmanız bir takım egzama gibi deri hastalıklarında tedavi süresinin uzamasına ya da derideki hasasiyetin artmasına neden olabiliyor.

MEHMET ÖZ UYARDI

Amerika’da yaşayan Ünlü doktor Mehmet Öz konuya ilişkin dikkate almanız gereken bir takım uyarılarda bulundu. Öz, İçerisinde bolca amonyak ve klor bulunan çamaşır suyunun üst solunum yolunu tahriş ettiğini bununla da kalmayarak ciğerlere kadar ilerlediğini mide bulantısı ve kusma gibi semptomlara sebep olduğunu belirtirken çamaşır suyu kullanmak yerine karbonat ve sirke karışımının temizlik için tercih edilebileceğini de ifade etti.

BİTKİSEL YÖNTEMLERİ DENEYİN

Evlerde yaz veya kış aylarında zaman zaman farklı sebeplerle ortaya çıkan böcek ve sinekler için doğal ilaçlar kullanmak gerektiğini de vurgulayan Dr.Mehmet Öz doğal yöntemlerinde oldukça etkili olduğunu ve kimyasal solunmadığından dolayı solunum yollarına herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını da ifade etti.

EV KOKUSU ASTIMI TETİKLİYOR

Öte yandan evin her bölümüne yerleştirilen ve eve güzel koku salması için kullanılan spreyler ya da koku çubukları, içerideki havanın kalitesini olumsuz etkileyebileceğinin altını çizmekte de fayda var. Uzmanlar bu tarz kokuların alerji ve astım benzeri hastalıklarda tetikleyici olduğunu da ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.