Ev sahipleri şaşkın 'Bir gece yasa çıktı' İşler iyice arapsaçına döndü

Ev sahipleri şaşkın 'Bir gece yasa çıktı' İşler iyice arapsaçına döndü
Çok sayıda ev sahibi ne yapacağını şaşırdı. işler iyice arapsaçına döndü.

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik ile Airbnb uygulaması ve benzeri günlük konut kiralamaya dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemenin uygulanmaya başlamasıyla birlikte kiralanan konutların girişlerine, Bakanlıkça nitelikleri belirlenen plaketlerin asılması zorunlu olacak.

EV SAHİPLERİNİN KAFASI İYİCE KARIŞTI

Turizm amaçlı ev kiralama için getirilen ‘turizm belgesi’ alma şartı, AIRBNB, villa işletmecilerinin ve ev sahiplerinin kafasını iyice karıştırdı. Evlerini AIRBNB ve acenteler üzerinden kiraya verenler, yeni düzenlemede zorunlu olan ‘turizm belgesi’ konusunda endişeli.

“EVRAKLARI BİR ARAYA GETİRMEK ÇOK ZOR”

Villa ve yazlık daire işletmecisi Nazife Demirtaş, “Villa turizminde satış yapabilmek, rezervasyon alabilmek için 31 Ocak son gündü. Ama bu evrakları bir araya getirmek zor. Turistik bölgelerin çoğunda imar problemleri var. Birçoğunun yapı kayıtlarında konut yazmıyor. Başvuru içinse yapı kayıt belgesi isteniyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR GECEDE YASA ÇIKIYOR”

Jandarmaya kimlik bildirimi yapmayan, vergi ödemeyen, kaçak yer kullanan çok şirket olduğunu belirten Demirtaş, “Amaç onları tespit etmek aslında. Ama Türkiye’de bir gecede yasa çıkıyor ve işler iyice arapsaçına dönüyor. İşin bu kısmı yanlış” açıklamalarında bulundu.

“TAPU MÜDÜRLÜKLERİ DOLUP TAŞTI”

İşletmeci Özgür Önder ise, koşulları sağlayamadığını belirterek, “Günlerdir Tapu Müdürlüğü doldu taştı. Postaneler dolu, noterler dolu. Her yerde uzun kuyruklar oluştu. Bazı tapulu yerlerde çok hissedar var. Yasa müstakil yerlerde bütün paydaşlardan muvafakatname alınmasını istiyor. Kardeş kardeşe küs oluyor, muvafakatname verilmiyor. Bu durumda olanların önemli bir kısmı koşulları karşılayamadı” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.