Erzurum'da dolandırıcıların oyununu polis ekipleri bozdu

Erzurum'da dolandırıcıların oyununu polis ekipleri bozdu
Erzurum’da polis genç kadının dolandırıcıların tuzağına düşmesini son anda yetişti ve dolandırıcının tuzağına düşmesine engel oldu.

Dolandırıcılar yine iş başında. İnsanları arayarak bin bir türlü yalanlar insanları dolandıran şahıslar bu sefer Erzurum’da ikamet eden Afganistan uyruklu bir kadını tuzaklarına düşürmeye çalıştı.

Ancak polis ekiplerinin hızlı ve erken müdahalesi sayesinde dolandırıcıların planı suya düştü. Yaşanan olayla ilgili elde edinilen bilgilere göre; Şanlıurfa’da bulunan E.T. isimli şahıs H.S.’yi telefonlara aradı ve “Seni Şanlıurfa’dan arıyoruz. Biz polisiz. Burada bir hırsızlık oldu, annenin kimliği olay yerinde bulundu. Sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Ama bunu ispatlamak için vereceğimiz hesap numarasına para göndermeniz gerek. Yoksa başınız ciddi anlamda belaya girecek” dedi.

Bir kadın, yaşadığı şok edici bir olay sonrasında panikleyerek ve korkuya kapılarak harekete geçti. Üç değerli bileziğini hızla kuyumcuda bozdurdu ve ardından eline geçen 69 bin TL ile bankaya koştu. Ancak, bu ani ve telaşlı adımların ardında dolandırıcılık tehlikesi yatıyordu.

Kadının yakın çevresi, hemen haberdar olup durumu polise bildirdi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri, derhal harekete geçerek genç kadını parayı havale etmek üzere bankada beklerken buldu. Bu sayede, dolandırıcılara para havalesi yapılması engellendi ve kadının maddi zarara uğraması önlendi.

Polis, olayın detaylarıyla ilgili soruşturmasını sürdürürken, genç kadını dolandırmaya çalışan E.T. isimli şahsı yakalamak için çalışmalarını sıkılaştırdı.

aw174703-01.jpg

aw174703-01.jpg

aw174703-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.