Emekliye ara zam olacak mı? Nefesler tutuldu!

Emekliye ara zam olacak mı? Nefesler tutuldu!
Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program’ı değerlendirdiği basın toplantısında milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da gerçekleştirdiği basın toplantısında Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi. Enflasyonun memur ve memur emeklisinin maaşlarında göreceğini, diğer emekliler ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Kamu tasarruflarının artacağını belirten Yılmaz, mali disiplinin en güçlü kazanım olduğunun altını çizdi. Emekli zammı ile ilgili konuşan Yılmaz, "Meclisimiz açıldığında yine belli konularda hazırlıklarımızı tamamlayıp adımlar attığımızı hep birlikte sizler de göreceksiniz. Biz de bu yönde hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

"İKİ PAKET ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yılmaz, "Kanuni ve idari olmak üzere iki paket çalışmayı düşünüyoruz. Eylem planının ilk paketini sonbaharda Meclis'e sunmayı planlıyoruz. Mali disiplinin en güçlü kazanım. Orta Vadeli Program'ın mali disiplin anlayışıyla hazırlanıyor. Kamu tasarruflarının artacak. Bütçe açıklarının azalmasının, toplam tasarrufları artırdı” açıklamalarında bulundu.

“4 TEMEL AMAÇ VAR”

Orta Vadeli Program’ın 4 temel amacı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Birinci amaç depremin rehabilitesi ve riskleri azaltmak. Enflasyonda tek haneye düşerken bile büyüme ve istihdam devam edecek" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ ZAMMI NE OLACAK?

Milyonlarca memur ve emekliler ile ilgili de açıklamada bulunan Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerinin altını çizdi. Yılmaz, bu konuda çalışmaları yılsonuna kadar sonuçlandırmayı hedeflediklerini belirtti. Yılmaz emekli zammı için, "Meclisimiz açıldığında yine belli konularda hazırlıklarımızı tamamlayıp adımlar attığımızı hep birlikte sizler de göreceksiniz. Biz de bu yönde hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.