Her evde servet yatıyormuş! İçinden 22 ayar altın çıktı

Her evde servet yatıyormuş! İçinden 22 ayar altın çıktı
Her evde bulunan ve hurdaya ayrılan elektronik cihazları toplayıp satarak para kazanan tamirci, cihazların anakartında servet yattığını keşfetti. ‘Servet’ gözüyle baktığı cihazlardan 14 ve 22 ayar altın çıkartıyor.

Eskişehir'de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, her evde bulunan ve hurdaya ayrılan elektronik cihazları alıp biriktiriyor. Yıldız, dükkanındaki kutuların içerisinde yer alan kullanılamaz haldeki telefon ve dizüstü bilgisayar gibi cihazları bir servet olarak görüyor.

“YÜZDE 99’U ALTIN”

ekran-goruntusu-2023-08-30-123654.png

Bu işe bir gün telefon hurdası toplayan birisinin vesilesi ile başladığını aktaran Hıdır Yıldız, "Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99'u altın" ifadelerini kullandı.

"HURDA TELEFONLARI SATIP PARA KAZANIYORUM"

Dükkanında biriktirdiği elektronik cihazlarla dikkat çeken Hıdır Yıldız, "Bir gün İstanbul'dan buraya gelen birisini misafir ettim. Telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını anlattı” dedi.

“ALTINLAR SU YÜZEYİNE ÇIKTI”

ekran-goruntusu-2023-08-30-123636.png

Misafirine kendisinin de elinde bir süre çalışmayan telefon olduğunu söyleyen Yıldız, “Sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını izledim. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı" dedi.

“BÜTÜN ANAKARTLARIN İÇİNDE ALTIN VAR"

Ana kartları söktüğünde üzerindeki sarı alaşımları fark ettiğini söyleyen Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kartların üzerindeki durumu araştırdım ve seyrettiğim birçok videodan sonra da bunların altın olduğunu tasdikledim. Elimdeki 200'e yakın hurda telefonu arkadaşım ile beraber sökerek ana kartlarını ayırdık”

“14 VE 22 AYAR ALTIN ÇIKIYOR”

notebook-tamir-merkezi-8e097079-1e46-450d-96f7-9ea11761b933.jpg

“Araştırmalarımıza göre kartlardaki alaşımlarda, 14 ve 22 ayar değerinde bir altın olduğunu öğrendik. Telefonlardaki altın maddesi ise içerisindeki çeşitli şebekeleri ve interneti desteklemek amacı ile mühendisler tarafından iyi bir aktarım gücü olduğu için montajlanmış”

SARI ALIŞIMLARA DİKKAT

“Ana kartlar sadece telefonlarda bulunmuyor. Elektronik sistemlerin çoğunda var. Kumandalar başta olmak üzere bilgisayar kasalarında ve atari kasetlerinde de mevcut. Yani sarı gördüğünüz alaşımların çoğu yüzde 99 altındır."

Kaynak: TGRT Haber

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum