Mehmet Şimşek'ten flaş maaş zammı açıklaması

Mehmet Şimşek'ten flaş maaş zammı açıklaması
Mehmet Şimşek maaş zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanması üzerine dolar kuruna haraketliliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Şimşek, maaşlara ilişkin “Gelecek sene, memur maaş artışları enflasyonun muhtemelen neredeyse bu seneki enflasyon farkını dikkate alırsanız çok çok üzerinde olacak” ifadelerini kullandı.

Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi.

"İşverenlerin de katkısının olduğu yeni bir BES modeli öngörüyoruz. Amaç, tasarrufları artırmak, sistemde kalış sürelerini artırmak, fon tutarını arttırmak.

Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek.

Yatırımcı toplantılarını güçlü bir şekilde başlatacağız. Asya, Ortadoğu erişmedik, diyalog kurmadık bir yatırımcı düşünemiyoruz. Yatırımcılarla diyaloğumuz güçlü olacak.

Dar kesimlerinin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasında tek yol enflasyonu tek hanelere düşürmektir. Programın da ana hedefi, enflasyonu düşük tek haneye zamanla çekmek ve orada tutmaktır.

Gelecek sene, memur maaş artışları enflasyonun muhtemelen neredeyse bu seneki enflasyon farkını dikkate alırsanız çok çok üzerinde olacak."

752862image1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.