Diyanet İşlerinden AKP'li Metin Külünk hakkında suç duyurusu

Diyanet İşlerinden AKP'li Metin Külünk hakkında suç duyurusu
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında FETÖ ve PKK iddialarında bulunan AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Külünk, sosyal medya platformu X üzerinden Erbaş'a yönelttiği bazı sorularla Erbaş'ın istihbarat birimlerince terör örgütü PKK'ya destek verdiği tespiti yapılan şirketlere fahiş ödemeler yaparak haksız kazanç sağlamalarına imkan verilmesine göz yumduğunu öne sürdü.

Metin Külünk Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a FETÖ ve PKK iddialarını içeren 3 soru yönelten Külünk, "Bu söylediğim her şey delillere dayanıyor. Bu delillerle 15 Temmuz sonrası birçok insan mahkumiyet aldı. Bir cumhuriyet savcısının benimle temasa geçmesini bekliyorum." ifadelerini kullanmıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Diyanetten yapılan açıklama şöyle:

"Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır."

f5b71erxwaepvhi.jpg

thumbs-b-c-08a7ced116686abaf6a94960d396cb18.jpg

thumbs-b-c-5da57bc5c5ed1f8549b5777c5634bc19.jpg

akpde-isler-karisti-metin-kulunk-bakanligi-hedef-aldi-savci-temasa-gecsin-1693983937.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.