Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Bu avantajı kaçırmayın

Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Bu avantajı kaçırmayın
2024’te uygulanacak emekli aylığı ve kıdem tazminatına ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Erdersun, önemli değişikliklere işaret ederek 'emeklilikte acele etmeyin' dedi.

Erdursun, X hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilik müracaatında acele etmemeyi önerdi. Erdursun, 2023 Aralık ayına kadar başvuru yapanlarla 2024 Ocak ayında başvuru yapacaklar arasında emekli aylığı ve kıdem tazminatı açısından fark olacağını belirtti. Erdursun şunları yazdı:

EMEKLİLİK BAŞVURUSU İÇİN BEKLEYEN AVANTAJLI OLACAK

“2023 aralık ayına kadar emeklilik müracaatında bulunmayıp 2024 ocak ayında emeklilik için müracaatta bulunmak emekli aylığı ve kıdem tazminatı açısından daha avantajlı olacak…”

Erdursun’un iddiasının gerekçesini ise paylaşmadı. Ancak emekli aylığı ve kıdem tazminatının hesaplanmasında kullanılan bazı kriterlerin her yıl değiştiği biliniyor. Örneğin, emekli aylığı hesaplamasında kullanılan asgari ücret, prime esas kazanç alt ve üst sınırları, aylık bağlama oranları gibi unsurlar her yıl yeniden belirleniyor. Kıdem tazminatının hesaplanmasında ise brüt ücret esas alınıyor. Bu nedenle, emeklilik müracaatının hangi tarihte yapıldığına göre emekli aylığı ve kıdem tazminatının miktarında farklılıklar olabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.