Bakanlık koltuğunda yapamadıklarını vakıfla yapacaklar

Bakanlık koltuğunda yapamadıklarını vakıfla yapacaklar
Türkiye'nin artık 'Sıfır Atık Vakfı' var. Kurucular arasında iki eski bakan ve Kübra Kalyoncu Seher de bulunuyor.

"Çevre ve insan sağlığı ile tüm kaynakların korunması, her türlü çevre kirliliğinin ve israfın önlenmesi" amacıyla, Sıfır Atık Vakfı kuruldu.

İşin ironik kısmı, vakfın kurucularında. Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, vakfedenler arasında eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Kübra Kalyoncu Seherli de var.

Vakfın adı, Sıfır Atık Vakfı. Üç isim dışında diğer vakfedenler Prof. Dr. Zekai Şen, Samed Ağırbaş, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Hilmi Türkmen, Av. Doç. Dr. Hüseyin Aydın, Vedat Demiröz.

İstanbul merkezli vakıf, Ankara 33. Asliye Hukuk Mahkemesinin 19/09/2023 tarihinde kesinleşen 18/09/2023 tarihli ve E:2023/370, K:2023/318 sayılı kararıyla kuruldu.

Vakfın amacı şu şekilde anlatılıyor:

"Çevre ve insan sağlığı ile tüm kaynakların korunması, her türlü çevre kirliliğinin ve israfın önlenmesi, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi, atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılması, kaynakların verimli kullanımının sağlanması, su kaynaklarının verimli kullanımı, su kaynaklarının temizliğinin korunması arıtılmış atık suların yeniden kullanımının teşviki, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanması ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçların gerçekleştirilmesidir."

Mal varlığı 120 bin TL olarak ifade edilen vakfın kurucularından Kübra Kalyoncu Şeherli, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalyon PV İcra Kurulu Başkanı olarak biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.