Ege’de tatil yapanlar dikkat! Köpek balığı üreme alanı ilan edildi

Ege’de tatil yapanlar dikkat! Köpek balığı üreme alanı ilan edildi
Ege’de tatil yapanlar dikkat! Ege’nin dünyaca ünlü körfez ve koyuyla ilgili önemli bir karar alındı. Ege’de o bölgeler Köpek Balığı üreme alanı ilan edildi.

Türkiye'nin güneybatı sahilinde Ege ve Akdeniz'in kesiştiği noktada bulunan Marmaris, köpek balığı üreme alanı ilan edilen bölgelerin başında geliyor. Muğla’nın dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde yer alan Boncuk Koyu, Kum Köpek Balıklarının üreme alanı ilan edildi. Yine Muğla’da Milas Güllük Körfezi de köpek balığı alanına aday bölge gösterildi. Köpek balıkları ile ilgili bu kritik kararlar Akdeniz Koruma Derneği’nin girişimleri sonucu, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nce alındı.

KUM KÖPEK BALIKLARI GÖRÜNTÜLENDİ

Çalışmalar sonucunda Boncuk Koyu'na üremek için gelen kum köpek balıkları görüntülendi. Bu eşsiz izleme faaliyeti, 2'si su altında, 1'i su üzerinde olmak üzere toplam 3 kamera sistemi ile gerçekleştirildi. Halen aktif olan kameralar sayesinde, dünyaca ünlü Gökova Körfezi'nde yer alan Boncuk Koyu'na gelen 'Carcharhinus pulmbeus' olarak bilinen koruma altındaki kum köpek balıklarının davranışları, dağılımı ve sıklığı yakından takip ediliyor.

ÖNEMLİ KÖPEK BALIĞI ALANI SEÇİLDİ

Akdeniz Koruma Derneği, yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu Boncuk Koyu'nu Önemli Köpek Balığı Alanı (ISRAs) olarak belirlemek için Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'ne öneride bulunmuştu. Öneri üzerine Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nce (IUCN), Gökova Körfezi içinde kalan dünyaca ünlü Boncuk Koyu, “Önemli Köpek Balığı Alanı” (ISRAs) seçildi. Milas Güllük Körfezi’nin ise köpek balığı alanına aday bölge gösterilmesine karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.