At arabası fiyatına sıfır otomobil! Dağ keçisi yolları ağlatacak

At arabası fiyatına sıfır otomobil! Dağ keçisi yolları ağlatacak
Araç sahibi olmak isteyenlere güzel haber geldi. Dayanıklılığı ile ün kazanan ve 'Dağ Keçisi' lakabıyla anılan efsane otomobil markası Toros, yeni nesil elektrikli Toros olarak geri dönüyor. Yeni Toros modeli adeta at arabası fiyatına satılacak.

Araba sevdalıları elektrikli otomobillere yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Türkiye'de gelmiş geçmiş en çok satılan otomobil modellerinin başında gelen ve halen Anadolu'da yaygın olarak kullanılan Renault Toros, yeni nesil elektrikli otomobil olarak görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Fransız otomobil devi olan dünyanın önemli otomobil markası Renault'un Toros modelinin fiyatını görenler ise gözlerine inanamayacak. Dayanıklılığı ile ün kazanan Toros'un, Türkiye'de 2024’ün başlarında satışa sunulması bekleniyor.

ZOE YERİNE TOROS GELECEK

ekran-goruntusu-2023-09-02-083425.png

Renault’un en çok satılan modellerinden olan Toros ya da Avrupa’da bilinen ismi ile R12. Malum Renault, daha önce de bazı ikonik modellerini elektrikli motorlarla donatıp satışa çıkarmıştı. R2 ve R5 bu kategoride en çok beğenilen modeller olmuştu. Şimdi ise sıra R12’ye ya da Türkiye’de bilinen ismi ile Toros’a geldi. Renault, uygun bir fiyat seçeneği ile satışa sunacağı Toros’u Zoe’nin yerine geçirecek. Yani hali hazırda ülkemizde de satışta olan Zoe yerine Toros gelecek.

DONANIMI NASIL OLACAK?

ekran-goruntusu-2023-09-02-083442.png

Renault’un yeni elektrikli Toros modelinde 65 beygirlik bir motor bulunacak. 100 kilometre hıza 13 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hızı saatte 130 kilometre olacak. Kullanıcılarına 400 km’lik bir menzil sunacak. Renault, Toros’ta kullandığına benzer bir motoru şimdilerde Dacia Spring modelinde de kullanıyor.

1 MİLYON TL’NİN ALTINDA SATILACAK

ekran-goruntusu-2023-09-02-083457.png

Renault’un yeni elektrikli Toros modelinin satış fiyatı 1 milyon TL’nin altında olacak. Fiyatıyla araba almak isteyenlerin ilgisini çeken otomobil adeta at arabası fiyatı kadar ucuz olacak. En azından yurt dışı fiyatı ve ülkedeki vergiler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de 900 bin TL civarında satılacak.

TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

ekran-goruntusu-2023-09-02-085837.png

Heyecanla beklenen Renault’un yeni elektrikli Toros modeli, Fransa kaynaklı haberlere Türkiye’de 2024’ün başlarında satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca otomobil, sedan ve hb tarzında iki farklı kasa ile karşımıza çıkacak.

96df9fa9eb69938b9a229e6689f5fb3dbe3db8d9.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.