Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesinde flaş karar

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesinde flaş karar
Bu seneye özel olarak getirilen ek MTV ödemesinde vatandaş zorlanırken, devlet bankaları taksitle ödemenin yolunu açtı.

6 şubatta meydana gelen deprem nedeniyle çok büyük maddi hasar meydana gelirken, devlet bu maddi hasarı karşılamak için araç sahiplerine ek MTV vergisi getirmişti. Alınan bu karar sonrasında araç sahipleri oldukça zorlanırken, devlet bankalarından yeni bir hamle duyurusu geldi.

Yapılan açıklamaya göre, ek MTV vergisini tek seferde karşılamakta zorlanan vatandaşlar için Ziraat Bankası taksitlendirme sistemini duyurdu.

Taksitle ödeme imkanı sunan banka, 23 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında isteyen tüm müşterilerin bu imkandan yararlanabileceğini söyledi.

Bu kapsamda ise ödemeler 4 taksite bölünerek ödenebilecek. Ödemelerde ise Ziraat Mobil, Şube www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları tercih edilebilecek.

Medyabar'da yer alan habere göre, Ziraat Bankası’nın kartlarının kullanılması taksitli ödeme için yeterli olacak.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada şu şekilde:

“Kampanya 23 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak işlemler için geçerli olacaktır. Bu tarihler arasında Ziraat Mobil, İnternet Şube www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartınızın kartı özelliği ile yapacağınız taksitli MTV ödemelerinizde işlemler 4 taksite bölünecektir.”

Asıl kartlar, bu kartlara bağlı ek kartlar ve sanal kartlar ile yapılan motorlu taşıt ödemelerinin kampanya kapsamına dahil edileceği vurgulandı.

Bankkart'ın banka kartı özelliği, Bankkart Ücretsiz ve Bankkart Business ürünleri kampanya kapsamında yer almayacak. MTV ödemeleri kapsamında detaylı bilgi almak isteyen müşterilerin https://www.gib.gov.tr/gib adresi üzerinden detayları öğrenebileceği vurgulandı. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. kampanya koşullarını değiştirme ve kampanyayı durdurma hakkına sahiptir.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum