Doğalgaz ve elektriğe zam yolda 'Yeni başkan ağzından kaçırdı

Doğalgaz ve elektriğe zam yolda 'Yeni başkan ağzından kaçırdı
Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili ise vatandaşı üzecek bir açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu yılın ilk Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında Başkan Yardımcıları Hatice Karahan ve Osman Cevdet Akçay ile birlikte soruları yanıtladı.

Toplantı sırasında eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan döneminde işine son verilen personelin tekrar işe başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin soruya Karahan, "Burada enflasyon konuşmak için toplandık. Dolayısıyla sorularınızı cevaplamayacağım." yanıtını verdi.

Yabancı yatırımcılarla yapılan toplantılara yönelik soruya ise Karahan, bu konuda ilişkileri kurumsal ve profesyonel olarak yürüteceklerini belirtti.

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu ise seçim sonrası beklenen zamların enflasyona etkisi oldu. Karahan, enflasyon tahminlerini yaparken birçok kalemde yaşanabilecek zamları projeksiyonda değerlendirdiklerini ifade etti. Özellikle enerji fiyatlarının öne çıkacağını vurgulayan Karahan, elektrik ve doğal gazda düzenlemelerin beklendiğini belirtti.

Bu bağlamda, hükümetin OVP (Orta Vadeli Program) çerçevesinde belirlediği varsayımları göz önünde bulundurduklarını ve tahminlerini buna göre güncellediklerini söyledi.

Karahan, OVP'nin bu yıl oldukça bağlayıcı bir program olduğunu ve hükümetin çeşitli kanallarda sahiplendiği bir program olduğunu da ekledi. Tahminlerini, OVP'deki varsayımların gerçekleşeceği öngörüsüne dayandırdıklarını belirten Karahan, bu doğrultuda fiyatlarda bir miktar güncelleme öngördüklerini ve tahminlerine bu güncellemeleri yansıttıklarını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.