Dev giyim mağazası iflasın eşiğinde 'Yüzlerce şubesi var'

Dev giyim mağazası iflasın eşiğinde 'Yüzlerce şubesi var'
1987 Yılında kurulmuş olan giyim devi ekonomik krizle mücadele ettiğini ve şubelerini kapatma kararı aldığını açıkladı.

Fransız hazır giyim devi IKKS, ekonomik zorluklarla başa çıkmak için işgücü azaltma ve mağaza kapatma planlarıyla ilgili bir duyuru yaptı.

Fransa'daki hazır giyim sektörü, son bir yıldan fazla bir süredir şiddetli bir krizle mücadele ediyor. Camaïeu, Naf Naf, Gap France, André, San Marina, Kaporal, Don't Call Me Jennyfer, Kookaï, Minelli, Burton of London, Pimkie, Du Pareil au Même ve Sergent Major gibi tanınmış markalar, pandemi, enflasyon, enerji ve hammadde fiyatlarındaki artış, kira ve işçi maliyetleri ile ikinci el kıyafetler ve hızlı moda gibi faktörlerin oluşturduğu bir çalkantı ile karşı karşıya kaldılar.

Bu kriz ortamında IKKS gibi bazı markalar küçülmeye giderken, bazıları iflas etti veya kayyuma devredildi.

ikks-1.jpg

IKKS'teki iş koruma planı (PSE) çerçevesinde Fransa'daki 1.328 çalışandan 202'sinin işine son verilebilir ve 604 mağazadan 77'sinin kapatılması planlanıyor.

Şirket, "Covid-19'un neden olduğu küresel sağlık krizi, Ukrayna'daki savaşın etkileri ve artan enflasyon gibi dış faktörlerin birleşimi, sektörü olumsuz yönde etkiledi" şeklinde bir açıklama yaptı. Bu planın, dağıtım ağını optimize etmeyi ve istikrarsız bir ekonomik ortamda şirketin performansını artırmayı hedeflediği belirtildi.

sanstitre42.png

IKKS, I.Code, One Step ve IKKS gibi markaları bünyesinde bulunduran ve kadın, erkek ve çocuk giyiminde faaliyet gösteren 1987 yılında kurulan bir grup. Grup, Fransa'da ve uluslararası alanda 700'den fazla satış noktasına ve dünya çapında 1.700 çalışana sahip.

Gérard Le Goff tarafından 1987'de Cholet yakınlarındaki La Séguinière'de kurulan şirket, çocuk giyiminde uzmanlaşmıştı ve o dönemde sadece iki çalışanı bulunuyordu.

ikkks.jpg

IKKS ADININ GEÇMİŞİ HAKKINDA

Kurucusu, lansman sırasında, Elon Musk'ın Twitter'ı yeniden adlandırmak için kullanmasından çok önce markasını somutlaştırmak için X adını seçti.

Fikri neydi? "Çocukların benzersizliğini ifade ederken onların arsızlığını ve iddialı kişiliğini ortaya çıkarmak!"

Sonunda vazgeçildi. Bu isim çocuk kıyafetleri için uygun görülmedi ve aslında X yerine IKKS ismi seçildi. Gérard Le Goff'un IKKS harflerini seçmesi, harf harf okunmadan telaffuz edildiğinde “X” sesini çıkarabilmesinden kaynaklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.