Dev inşaat şirketi iflasın pençesinde 'Ünlü anıtın yapımından sorumluydu'

Dev inşaat şirketi iflasın pençesinde 'Ünlü anıtın yapımından sorumluydu'
Berlin'deki ünlü Birlik Anıtı'nın inşaatından sorumlu çelik konstrüksiyon şirketi Heinrich Rohlfing, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Berlin'de gerçekleştirilmesi planlanan Birlik Anıtı'nın inşasından sorumlu olan çelik konstrüksiyon şirketi Heinrich Rohlfing GmbH iflas başvurusunda bulundu.

Bu gelişme, Bielefeld'deki ilgili bölge mahkemesi tarafından Perşembe günü duyuruldu.

Ihr Partner für Stahlbau Metallbau Konstruktionen aus Stahl Brücken und Turmbau - Heinrich Rohlfing GmbH in Stemwede-Niedermehnen - Wir bringen Stahl zum Tragen

Yıllardır tartışılan bir konu olan anıt, Berlin'in merkezinde, Humboldt Forumu ve eski Doğu Almanya Devlet Konseyi binasının hemen yanında yer alan eski ulusal anıt Kaiser Wilhelm'in bulunduğu alanda inşa ediliyor.

AŞIRI MALİYET ARTIŞI

Eski Doğu Almanya Devlet Konseyi binasının hemen yanında, eski Kaiser Wilhelm Ulusal Anıtı'nın yerinde inşa edilen anıt, maliyet artışlarıyla ilgili tartışmaları beraberinde getirdi.

827774.jpg

Federal Meclis tarafından 2007 yılında onaylanan bu projenin öngörülen maliyeti yaklaşık 10 milyon Euro idi. Ancak, inşaatın gecikmesi ve çeşitli sebeplerden dolayı maliyetler arttı.

Şu anda ulaşılan yaklaşık 17.8 milyon Euro'ya varan maliyet, projenin tamamlanma tarihini ve uygulama sürecini etkiledi.

Heinrich Rohlfing GmbH in Stemwede-Niedermehnen - Wir bringen Stahl zum Tragen - Buildings

Bu durum, anıtın tamamlanma sürecindeki zorlukları daha da karmaşık hale getirirken, proje üzerindeki geleceğe yönelik soruları da beraberinde getirdi.

İflas süreci, anıtın inşası ve tamamlanmasıyla ilgili daha fazla belirsizliğe neden olabilir ve projenin ilerleyişi konusunda yeni tartışmaları beraberinde getirebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.