Ersan Şen’den emekli çıkışı ‘Bunu yaparlarsa dolar ve kredi kartı faizleri rekor kıracak’

Ersan Şen’den emekli çıkışı ‘Bunu yaparlarsa dolar ve kredi kartı faizleri rekor kıracak’
Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, emeklilerin ek zammına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin 17 bin TL olmasının ardından pek çok emeklinin de maaş beklentisi artmıştı. Anacak en düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak açıklanması hayal kırıklığına neden oldu. Bu noktada ise emekli maaşlarına ek zam beklentisi sürüyor. Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, emeklilerin ek zammına ilişkin acısının vergilerden çıkarılacağını söyleyerek büyük bir reform olacağının altını çizdi.

ERSAN ŞEN: VERGİYİ YÜKSELTECEKLER

Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, canlı yayında emekli maaşlarına gelecek bir ek zamma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ersan Şen, hükümetin emekliye vereceği bir seyyanen zammın nereden vereceğini sorarken, vergi yükseltilmesini işaret etti. Şen, “Kayıt dışı gelirleri resmi kayda aldırabilirseniz bu bir reform olur Sayın Şimşek'e sesleniyorum. Her kazanan kazandığının vergisini mutlaka versin, böyle bir şey yok sistem böyle kurulmamış” dedi.

emkli-2.jpg

'500 LİRALIK 1000 LİRALIK BANKNOT BASARIZ”

Böyle giderse 500 liralık 1000 liralık banknotları görmeye başlanacağının altını çizen Şen, “Asgari ücreti 40 bin TL yapalım sorun yok matbaa orada, Mehmet Şimşek diyor ki 2021'den bu yana o kadar yanlış bir politika izlemişiz ki tüketim olsun diye şu anda ben bu piyasadaki parayı çekemezsem enflasyonu düşüremem diyor” ifadelerini kullandı.

“KREDİ KARTI FAİZ ORANLARIN ARTIŞ OLACAK”

Kredi kartı faizleri muhakkak artırılacağını belirten Şen, Mehmet Şimşek'in çarşı pazarı unuttuğunu söyledi. Hafize Gaye Erkan’ın gitmesinin nedenini faiz artırımı olduğunu vurgulayan Şen, “Sayın Erdoğan'ın kitlesinde bu böyle. Bu onun günahı değil. Dolar 100 TL olsa da onun günahı değil” söyleminde bulundu.

0x0-bagkur-7200-prim-gun-sayisi-son-dakika-esnafa-erken-emeklilik-bagkur-prim-gunu-dustu-mu-ne-zaman-yasalasacak-1705908985092.webp

“DOLAR 100 TL OLSA DA…”

Hayat pahalılığının uçtuğunu belirten Şen, İstanbul'da kiralık ev olmadığını söyledi. Şen, “Ev almak imkansız. 1 milyon TL konut kredisi alsanız devlet bankasından 10 yılda ödeyeceğin tutar 4.5 milyon tutarında ki 1 milyona zaten ev alamazsın. Adaletli vergi çok önemli, üretmek çok önemli. İsrafı ve komisyonculuğu durdurmak lazım. Eğer bunlar hayata geçirilmezse bunun adına film fırıldak ekonomisi dersin” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.