Borsada hisseleri çakıldı 'Dev giyim markası iflasın eşiğinde'

Borsada hisseleri çakıldı 'Dev giyim markası iflasın eşiğinde'
Artan enflasyon, durulmak bilmeyen ekonomik kriz şirketleri bir bir etkisi altına almaya devam ediyor.

Son dönemlerde peşi sıra gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Dünyaca ünlü, borsada işlem gören ünlü giyim markası iflasın eşiğine geldiğini açıkladı.

Şirketin iflası hakkında;

Giyim perakendecisi Express, Wall Street Journal'ın raporuna göre, aktif olarak bir borç yeniden yapılandırmasına hazırlanıyor ve yakın gelecekte iflasla karşı karşıya kalabilir.

iflas.jpg

HİSSELERİ ÇAKILDI

Şirketin hisseleri, 2023 yılında önemli bir düşüş yaşayarak yaklaşık yüzde 59 oranında azaldı. Bu düşüş, Pazartesi günü genişletilmiş işlem sırasında hisselerin yüzde 23 daha değer kaybetmesiyle devam etti ve hisse başına 2,85 dolara geriledi.

Express, tüketici ilgisinin zayıflığıyla mücadele eden giyim hatları arasında bulunan Express ve UpWest markalarıyla boğuşuyor.

Şirket, 11. bölüm iflasa başvurmadan önce yaklaşık 280 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırma seçeneklerini araştırıyor.

flas-etti-borsa.jpg

Yeniden yapılandırma çabalarını desteklemek için Express, M3 adlı bir yeniden yapılandırma danışmanı ve Kirkland & Ellis adlı bir hukuk firmasından hizmet alıyor. Bu adımlar, şirketin mali zorluklarını proaktif bir şekilde ele alma yaklaşımını göstermektedir.

Express, Kasım 2023'te maliyetleri düşürmek amacıyla iş stratejisini kapsamlı bir şekilde gözden geçirme niyetini açıkladı.

Bu hamle, şirketin mali sıkıntılarının ortasında ileriye dönük uygulanabilir bir yol bulma ve iflasla başa çıkmak için elinden geleni yapacağının sinyallerini vermektedir.

1037621.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.