Bu olursa yatırımcılar cayır cayır yanacak 'Ünlü ekonomist hükümetin gizli oyununu ortaya çıkardı'

Bu olursa yatırımcılar cayır cayır yanacak 'Ünlü ekonomist hükümetin gizli oyununu ortaya çıkardı'
Ünlü ekonomist, hükümetin döviz planını ortaya çıkardı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, hükümetin dövizi sabit tutma planının işe yaramadığı durumda ortalığın karışacağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını araştırmaya devam ediyor. Bunların başında döviz, altın, bitcoin ve borsa geliyor. Ancak son günlerde Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler sonrasında döviz kurunun ve diğer yatırım araçlarının geleceği merak edilmeye başladı.

yatirim.jpg

ZELYUT: HÜKÜMET SON BİR KARTINI KULLANACAK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, döviz kurlarını sabit tutulması için hükümetin gizli planını ortaya çıkardı. Zelyut, “Döviz kurunu Mart ayına kadar doları kontrol altında tutabilmek için son bir kartları var. O kartları oynamaya hazırlanıyorlar. Eğer bu kart yatarsa bizim 40 dolar hedeflerini yıl bitmeden ulaşabiliriz” dedi.

Bu planın temelinde dolar kıtlığı olduğunu aktaran Zelyut, bunun nedeni ise Türkiye'nin yanlış üretim biçimi ve ekonomik modelinin olduğunu aktardı. Türkiye’nin kasasında para kalmadığını söyleyen Zelyut, “O yüzden eğer yeni ekonomi planı yatarsa yıl bitmeden karşımıza gelir” ifadelerini kullandı.

evren-devrim-zelyut.jpg

"KURU SABİT TUTMA PLANI İŞE YARAMAZ İSE ÇOK ARTAR"

Zelyut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya Hükümetler Zirvesi’nde onur konuğu olacağını belirtirken, hükümetin planını ve sonrasında olacakları açıkladı. Zelyut, “Bu zirvede Türkiye’ye Birleşik Arap Emirlikleri’nden ADQ yatırım kuruluşunda para akışı girmesi konusu olacak. Türkiye'nin en gözde en verimli firmalarını da ucuza alacak. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mart’a kadar Türkiye'ye satın almalar yoluyla bir sermaye girerse kur kontrol altına alınabilir. Bu plan işe yaramaz ise daha hızlı ne yazık ki kur hareketleri görürüz ve özellikle Mart'tan sonra da o 40'lı rakamlara doğru yılı bitirmeden yakınlaşma ihtimalimiz ne yazık ki çok artar” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.