Merkez Bankası Başkanı konuştu TT olan yardımcısı Cevdet Akçay oldu

Merkez Bankası Başkanı konuştu TT olan yardımcısı Cevdet Akçay oldu
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon raporu sunumunun ardından konuşan Merkez Bankası Yardımcı Cevdet Akçay, söylediği bir kelime nedeni ile TT oldu.

Yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan hazırlanan enflasyon raporuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Fatih Karahan'ın ardından da Merkez Bankası Cevdet Akçay mikrofon başına geçti.

Cevdet Akçay'ın eleştirilere yanıt verirken kullandığı bir kelime ise sosyal medyada bir anda trend topic olmasına neden oldu.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan ilk sınavını 2024'ün ilk enflasyon raporunun sunumunu yaparak verdi. Sunum sonrasında sorulara yanıt veren Merkez Bankası Yardımcısı Cevdet Akçay'ın "oksimoron" kelimesini kullanması sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

merkezbankasisunum.jpg

'7 AYDIR KOPAN LİNKLERİ İHDAS EDİYORUZ'

7 aydır Merkez Bankası'ndaki yapılan çalışmaları özetleyen Akçay, çalıştıkları sistem içinde ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti mevduat faizi linkinin kopmuş olduğunu, politika faizi enflasyon linkinin kopmuş olduğunu, faiz kur linki kopmuş olduğunu ve 7 aydır bu linkleri ihdas etmekle uğraştıklarını söyledi.

AKÇAY OKSİMORON DEDİ SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde yüzde 36 hedefinin iddialı bulunduğunu ancak iddiasız hedef koyan merkez bankasının oksimoron olacağını dile getirdi. Akçay, iddialı ama erişilebilir bir hedefin, enflasyon beklentilerini aşağı indirmekte ve düzeltmekte iddiasız ve rahat ulaşılabilir bir hedeften çok daha iyi olacağını söyledi.

Cevdet Akçay'ın kullandığı "İddiasız hedef koyan merkez bankası zaten oksimorondur" sözleri ise sosyal medya kullanıcılarının radarına yakalandı.

OKSİMORON NE DEMEK?

Türkçe'ye Fransızca'dan geçen oksimoron kelimesinin kökeni Yunanca oxus- keskin ve môros - aptalca sözcüklerinin birleşmesinden oluşuyor.

Zıt anlamlı iki kelimenin birleşiminden oluşan oksimoron kelimesi birbiri ele çelişen durumları ifade etmede kullanılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.