Starbucks Türkiye satılıyor 'Yeni sahibini duyan şaşkına döndü'

Starbucks Türkiye satılıyor 'Yeni sahibini duyan şaşkına döndü'
Starbucks Türkiye'nin satılacağı hakkında bilgiler ortaya çıktı.

ABD'li özel sermaye şirketi Apollo Global Management; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Starbucks'ın azınlık hissesini satın almak için görüşmelere başladığı ortaya çıktı.

Türkiye'deki zincirleri de içeren Franchise, Kuveytli AlShaya Group tarafından işletilmekte olup AlShaya Group, Starbucks Türkiye işletmesinin yaklaşık yüzde 30’luk azınlık hissesini satacağı ortaya çıktı.

Kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda, daha önce hisse satın almak için kısa listeye alınan Suudi Arabistan'ın servet fonu Kamu Yatırım Fonu'nun da hâlâ görüşmelerde yer aldığı bilgilerine ulaşılırken Starbucks birimi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Azarbaycan ve Kuzey Afrika’da 13 ülkede 2000 satış noktasını işletiyor.

gettyimages-9477849301.jpg

Şirket, Rusya'dan çıkmadan önce 2022'de 4 milyar ila 5 milyar dolar arasında bir değere sahipti.

Bazı tüketicilerin protestolar ve boykot kampanyaları başlatmasından dolayı satışların önemli ölçüde etkilendiği belirtildi. Ancak uluslararası segmentteki büyüme hedeflerine bağlı kalındığı da açıklandı.

Starbucks ocak ayında İsrail-Hamas savaşının bölgedeki işlerine zarar verdiğini, zira ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili piyasa beklentilerini karşılayamadığını açıklamıştı.

Boykotların ardından Starbucks, Ekim ayında siyasi olmayan bir kuruluş olduğunu açıklamış ve İsrail hükümetine veya ordusuna destek sağladığı yönündeki iddiaları reddetmişti.

starn.jpg

ANLAŞMA GERÇEKLEŞTİĞİ TAKDİRDE,

Eğer satın alma işlemi gerçekleşirse, Alshaya ailesinin 1999'dan bu yana elinde bulundurduğu özel şirketin yatırımcı tabanını büyük ölçüde genişletmiş olacak.

Aynı zamanda, 1890 yılında kurulan Alshaya, The Cheesecake Factory, Shake Shack ve Pottery Barn gibi popüler Batılı markaların işletmelerin, işletme haklarına sahip olan bölgedeki en büyük perakende işletmecilerinden biri olarak biliniyor.

a3ba37e82d5d8e5fd9769da05ad5178b.jpg

Türkiye’de ise Starbucks’ın 681 şubesi ve 8000 işçisi bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.