Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uykuları kaçıracak açıklama 'Yeni kıyımlar olacak'

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uykuları kaçıracak açıklama 'Yeni kıyımlar olacak'
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan o 3 bölgeyi işaret ederek, yaşanacak olan felaketten bahsetti.

Jeofizik mühendisi olan ve deprem çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Kahramanmaraş ovasının verimli ve sulak tarım arazisi olduğunu belirterek, Gaziantep ve Adıyaman gibi kentlerle benzer özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Ancak, bu bölgedeki tüm yapılaşmanın kaldırılması gerektiğini ve aksi takdirde yeni felaketlerin yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Ercan, 6 Şubat depreminin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğu ve bu nedenle kente incelemelerde bulunduğunu belirtti. Twitter (X) hesabından paylaştığı gözlemlerinde, kentin Ahir Dağı'nın eteklerinde, özellikle Bağlar bölgesinde yapılan inşaatları ve binaları eleştirdi. Sağlam olmayan yapıların yıkıldığını ve bu durumun bir cinayet olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş ovasının tarıma elverişli olduğunu ve bu alanların korunması gerektiğini dile getiren Ercan, kentin yapılaşmasının bu tarım arazilerini tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, kentin yeni yerleşim alanlarının dağlık bölgelere yönlendirilmesi gerektiğini ve doğaya zarar verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Adıyaman'ın coğrafi konumuyla ilgili de bilgi veren Ercan, bölgede büyük bir deprem beklemediğini ancak yerel halkın güvenliği için önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. TOKİ tarafından Ahir Dağı'nda yapılan sağlam evlerin güvenli olduğunu belirten Ercan, bölgedeki depremzedelerin geçici konutlarda kaldığını ve yaşamın normale dönmeye başladığını belirtti.

Son olarak, Türkiye'nin herhangi bir yerinde deprem olduğunda sıkı yönetim ilan edilmesi gerektiğini ve yerel güvenlik güçlerinin, jandarmanın ve yargı organlarının hızla müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.