Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası Başkanına kritik uyarı 'Bir çuval inciri berbat etmeyin'

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası Başkanına kritik uyarı 'Bir çuval inciri berbat etmeyin'
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan’a sosyal medya hesabından faiz indirimi uyarısında bulundu.

Kısa süre önce, Hahize haye Erkan yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan seçildi ve bugün "Enflasyon Raporu"nu açıklayarak gündeme oturdu.

Şu anda yaşanılan yüksek enflasyonun nedeninin asgari ücret zammı olduğunu belirten Karahan faiz indirilecek mi yükseltilecek mi tartışmasıyla ilgili konu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Küresel olarak faiz indirmenin zamanlamasının ve hızının önem kazandığını belirten TCMB Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankalarının indirim süreçlerini kademeli bir şekilde sürdüreceklerini sölerine ekleyerek, parasal sıkılığın korunacağını dile getirdi.

Karahan'ın gerçekleştirdiği konuşma neticesinde, önümüzdeki dönemlerde faiz indirmeye yöenlik bir hamle gelecekmiş gibi algılanırken, ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından TCMB Başkanına kritik bir uyarıda bulundu. Demirtaş’ın söz konusu paylaşımında zamanından önce gerçekleştirilen faiz indiriminin ekonomiyi zora sokacağını şu sözlerle ifade etti; “Merkez Bankasının olması gerekenden erken faiz indirmesi bir çuval inciri berbat eder. Yapmalarını diliyorum.”

6666.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.