Emekli ikramiyelerinde net rakam belli oldu 'Uzman isim emekliye kötü haberi verdi'

Emekli ikramiyelerinde net rakam belli oldu 'Uzman isim emekliye kötü haberi verdi'
Uzman isim emekli ikramiyelerindeki net rakamı açıkladı.

Yeni yılda zamlı maaşların açıklanması sonrasında emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. Emekliler arasında, bayram ikramiyelerinde bir artış beklentisi şimdiden oluşmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin artabileceği sinyalini canlı yayında vermişti. Peki, ikramiyeler için konuşulan zam formülü neler olacak? Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, net rakamı açıkladı.

emkli-2.jpg

VEDAT IŞIKHAN SİNYALİ VERDİ

Emeklilere 2024 yılı Ocak ayında yapılan yüzde 49.25'lik zammın ardından şimdi gözler bayram ikramiyelerine döndü. Birçok emekli, bayram ikramiyelerine yapılacak olası artışı bekliyor. Bu konuyla ilgili olarak geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerinin artırılmasına yönelik gereken adımları kısa zaman içinde atacaklarını belirtti.

"YÜZDE 50 ORANINDA ZAM YAPILIR"

Peki emekli ikramiyelerine ne oranda artış yapılacak? İkramiyelere ilişkin konuşulan zam formülünü Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, milliyet.com.tr’ye anlattı.

Bayram geçen yılı emekli ikramiyesi 2 bin TL olarak uygulandığını belirtirken, EYT’den emekli olanlar da bu ikramiyeyi aldığını söyledi. Bayram, şu anda 2 bin TL olan ikramiyelerin güncellenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bayram emekli ikramiye tahmini artışı yüzde 50 olduğunu söylerken, “3 bin TL’ye çıkmasını bekliyorum. Kurban Bayramı’nda ikramiye ile bir küçükbaş hayvan alınabiliyordu, ancak şu anda fiyatlar bir hayli arttı. En az yüzde 50’lik bir artış, devletin yapabileceği bir zam olarak görülebilir” dedi.

image-500x-629780e72dc73.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.