Diş ağrısından bir çırpıda kurtulun

Diş ağrısından bir çırpıda kurtulun
Diş ağrısı çekiyorsanız ve doğal bir çözüm arıyorsanız bu haber tam size göre. İşte diş ağrısını hızla kesen o doğal yöntem.

Karanfilin birçok ağız hastalığına karşı müthiş bir ilaç olduğu bilinir. Diş eti iltihabına karşı doğal çözüm olarak kullanılabilir. Diş etlerinin çekildiği ve kemiğin aşındığı sonraki aşama olan enfeksiyon ile savaştığı da bilinmektedir.

Karanfil yağındaki “öjenol” adlı bileşen doğal anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bir araştırmaya göre öjenol, ağız ameliyatları ve diş çekimi söz konusu olduğunda diğer tüm ağrı kesicilerden çok daha etkilidir. Karanfil, sorunlu bölgeyi uyuşturmaya yardımcı olur.

Diş ağrısını gidermek için karanfil kullanımı:

Bütün karanfil: 2-3 parça alın ve ağrıya neden olan dişin yanına koyun. Karanfil parçaları yavaş yumuşayınca öğütün. Böylece ağrı hafifler. Karanfil parçalarını 20 dakika kadar ağrıyan bölgede bırakabilirsiniz. Karanfilleri yutmak istemiyorsanız ağzınızı su ve tuz çözeltisiyle çalkalayıp tükürün

Karanfil yağı: Bir pamuklu çubuk alın ve bir ucunu karanfil yağına batırın. Yağı doğrudan ağrılı dişe ve onu çevreleyen iltihaplı bölgeye uygulayın. Pamuğu çıkarın ve yağın etkilenen bölgede yaklaşık 20 dakika kalmasını sağlayın. Ağzınızı tuzlu su çözeltisiyle çalkalayın.

Karanfil çayı: 2 bardak su ile yaklaşık 6 diş karanfili su ile kaynatın. Yaklaşık 20 dakika sonra tüketebilirsiniz.

Karanfil suyuyla gargara: Birkaç karanfil alın ve ince bir toz haline getirin. Bu tozu bir bardak ılık suya ekleyin ve gargara yapın. Bu işlem, ağızda bulunan bakterilerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve aynı zamanda ağrı kesici görevi görür.

Kaynak: NTV

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.