Dilan Polat’ın el konulan şirketleriyle ilgili yeni gelişme 'İşte 5 yıl detayı'

Dilan Polat’ın el konulan şirketleriyle ilgili yeni gelişme 'İşte 5 yıl detayı'
TBMM’ye sunulan yargı paketinde suç örgütü liderlerinin ve aralarında Dilan Polat-Engin Polat çiftinin de bulunduğu fenomenlerin şirketlerinin akıbetini belirleyecek detaylar yer aldı.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın kara para aklama ve yasa dışı yollarla gelir elde etme gibi suçlar nedeniyle el konulan şirketlerinin de aralarında bulunduğu suç örgütü ve sosyal medya fenomenlerine ait şirketlerle ilgili yeni gelişme yargı paketinde yer aldı.

dilan-polat3.png

KAYYUM ATANACAK

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Meclis’e sunulan pakette suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile sosyal medya fenomenlerinin el konulan şirketlerinin yönetimi ve satışı ile ilgili düzenlemeler gereği, TMSF tarafından bu şirketlere 5 yıl süreyle kayyum atanması yapılacak. Kayyum tarafından yönetilen iş yerlerinin TMSF tarafından satışa çıkarılabileceği de pakette yer aldı.

kayyima-yetki-geliyor-fenomen-sirketler-bes-yil-isletilecek-17082133109209.webp

GELİRLE BORÇLARI ÖDENECEK

Yargı paketinin detaylarına göre işleyen sistemle birlikte, şirketlerin yönetimi ve satışından elde edilen gelirle, varsa öncelikle borçlar ödenecek, kalan gelir ise kamu bankalarına nemalandırılacak.

dinal.jpg

SOSYAL MEDYADAN HAKARETE DÜZENLEME

Yeni yargı paketinin detaylarında sosyal medya üzerinden hakaret suçları da yer aldı. Buna göre yaşanması öngörülen değişiklikle birlikte uzlaşma şartı aranmadan hakaret dosyalarının para cezası ile kapatılacağı öğrenildi. Hakaret eden sosyal medya kullanıcıları yargılama olmadan para cezasına çarptırılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.