Dev halka arzlarda sona gelindi İşte merakla beklenene talep toplama sonuçları

Dev halka arzlarda sona gelindi İşte merakla beklenene talep toplama sonuçları
Borsa yatırımcısının uzun zamandır takip ettiği dev halka arzlarda talep toplama tarihleri sona erdi. Şirket yöneticilerinden de önemli açıklamalar geldi. İşte ÇATES, Şeker Yatırım ve Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları.

Çates Elektrik Üretim AŞ, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, SPK onayını alarak halka arz sürecine adım attı. Talep toplama tarihleri belirlenirken, şirket yetkilileri de önemli açıklamalarda bulundu.

spk1.jpg

ÇATES, ŞEKER YATIRIM VE BATI EGE GAYRİMENKUL

Yatırımcılar artık Çates Elektrik Üretim AŞ, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ın halka arzı sonuçlarına gözünü dikti.

ÇATES'İN HALKA ARZINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

SPK onayıyla birlikte şirketlerin halka arz tarihleri ve fiyatları netleşti. Çates Elektrik Üretim A.Ş., halka arz fiyatını 57,15 TL olarak belirledi. Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin halka arz fiyatı ise 7,00 TL, Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ise 3,00 TL olarak duyuruldu.

Talep toplama süreci 30 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti.

Çates Elektrik Üretim A.Ş.'nin Genel Müdürü Hamdi Alp, "Hisselerimizin yüzde 20'sini, yani 33 milyon 50 bin adetini halka arz ediyoruz. Halka arz fiyatımız 57,15 TL olarak belirlendi ve bu sayede halka arz büyüklüğümüz yaklaşık 1,9 milyar TL olacak" şeklinde konuştu.

spk5.jpg

BATI EGE GYO'NUN HALKA ARZINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Batı Ege GYO ise halka arz sürecini 30 Kasım'da başlatacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, "Şirketimiz, 290 milyon liralık sermaye artırımıyla halka arz edilecek. Toplamda şirketin yüzde 35,53'ü halka arz edilecek" dedi ve projelerine ilişkin detayları paylaştı.

ŞEKER YATIRIM'IN HALKA ARZINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Ayrıca, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin halka arz tarihleri 30 Kasım - 1 Aralık arasında gerçekleşti.

Genel Müdür Osman Göktan, "Halka arz sürecimiz bu tarihlerde gerçekleşecek. Borsada talep toplama yöntemiyle başlayacak ve 6 Aralık'ta borsada gong töreni yapılacak" diye açıkladı.

Göktan ayrıca, halka arz büyüklüğünün 367,5 milyon lira olduğunu, bu tutarın 122 milyon 500 bin lirasının bankaya, 245 milyon lirasının ise şirketin öz sermayesinin güçlenmesine aktarılacağını belirtti.

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 1996'da anonim şirket haline gelmesinin ardından geniş yetkilere sahip bir aracı kurum olarak faaliyet gösterdiğini vurgulayan Göktan, şirketin kararının Temmuz 2022'de alındığını ve halka arz kararının bu çerçevede gerçekleştiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.