Hasan Arat Serdal Adalı'ya fark attı Beşiktaş'ta Hasan Arat dönemi

Hasan Arat Serdal Adalı'ya fark attı Beşiktaş'ta Hasan Arat dönemi
Beşiktaş Kulübü'nde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulun ardından siyah beyazlıların yeni başkanı Hasan Arat oldu. Hasan Arat, diğer aday Serdal Adalı'ya fark atarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Beşiktaş Kulübü'nde düzenlenen seçimli olağan genel kurulun ardından, siyah beyazlıların yeni başkanı olarak Hasan Arat seçildi. Arat, Beşiktaş Emlakjet Spor Salonu'nda gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurulda diğer aday Serdal Adalı'ya karşı üstünlük sağlayarak başkanlık koltuğuna oturdu. Oy verme işleminin yoğun geçtiği etkinlik sonrasında sandık sayımına geçildi ve sandıkların tamamı sayıldı. Hasan Arat, 5 bin 161 oy alarak Beşiktaş'ın 35. Başkanı oldu, Serdal Adalı ise 3 bin 252 oyda kaldı.

Hasan Arat'ın biyografisine göz attığımızda, 1959 yılında Adana'da doğan Arat'ın Haydarpaşa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğunu görüyoruz. 70'li yıllarda Adana Demirspor ve Beşiktaş'ta profesyonel basketbol oynayan Arat, 1996 yılında "Yılın İşadamı" ödülüne layık görüldü. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 1998-2000 yılları arasında Süleyman Seba başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkanlık görevini üstlendi.

hasanarat21200.jpg

Ayrıca, Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'na aday olma sürecini yönetti ve birçok uluslararası olimpiyat komitesinde yöneticilik yaptı. Kasım 2019'da Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu'na kabul edilen Arat, halen bu kurumda Risk Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Novo Invest adlı gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketinin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Arat, aynı zamanda Dome Group'un kurucusu ve Beymen Group'un yönetim kurulu başkan yardımcısıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.