Bu nasıl Beşkitaş Chamberlain olmasaydı

Bu nasıl Beşkitaş Chamberlain olmasaydı
Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş Beşiktaş'ın MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı yorumladı.

Futbolun inceliklerine vakıf olan Gürel Yurttaş, Beşiktaş'ın MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldığı müsabakayı şu şekilde değerlendirdi. Yeniçağ yazarlarından Gürel Yurttaş'ın, "Chamberlain kurtardı. Bu nasıl Beşiktaş?" başlıklı yorumu şu detayları içeriyor:

Beşiktaş'ta önemli eksikler bulunmakta, bu bir gerçek. Ancak mevcut oyuncu kadrosunu daha etkili bir şekilde kullanmak da önemli değil mi? Yurttaş, Beşiktaş'ın kadrosunda ilk 11'e giremeyecek oyuncuların yer aldığına dikkat çekiyor ve bu oyuncuların Ankara'daki maçta da ilk 11'de sahada olduğunu ifade ediyor.

Rıza hoca elbette futbolu benim kadar iyi biliyor, ancak Yurttaş'ın sormaktan kendini alamadığı bir konu var. Zorlu bir deplasmanda, neden kanat oyuncularına şans verilmiyor? Örneğin, Rebiç ilk 11'de oynayamaz mı? Cenk gibi rakibi tedirgin edebilecek oyuncular neden sonradan sahaya sürülüyor?

Ayrıca, Aboubakar'ın neden oyundan çıkarıldığına da değinen Yurttaş, özellikle gol ihtiyacı olduğu anlarda bu tarz bir değişikliğin düşündürücü olduğunu vurguluyor. Amir ve Muleka gibi oyuncuların da eleştirildiği yorumda, defansın zaten iyi olmadığına dikkat çekiliyor.

Maçın genelinde Beşiktaş'ın doğru düzgün pozisyon bulamadan ilk yarıyı tamamladığını belirten Yurttaş, ikinci yarıdaki değişikliklerin takıma olumlu yansıdığını, ancak organize bir atak dahi gerçekleştirilemediğini ifade ediyor. Chamberlain'ın attığı golün ise tamamen bireysel bir çaba sonucu olduğunu dile getirerek, Ankaragücü'nün galibiyeti hak ettiğini düşündüğünü belirtiyor.

Sonuç olarak, Beşiktaş'ın performansının beklenenin altında olduğunu ifade eden Gürel Yurttaş, yeni yönetimin zorlu bir görevle karşı karşıya olduğunu ve yeteneksiz futbolcularla nasıl başa çıkacaklarını bilemediğini belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.