'Asi misiniz yoksa uysal mı' Gördüğünüz ilk nesne kişiliğinizin ipuçlarını veriyor

'Asi misiniz yoksa uysal mı' Gördüğünüz ilk nesne kişiliğinizin ipuçlarını veriyor
Gözlerde büyük bir yanılsamaya neden olan testlerle kişilik analizi yapılabiliyor. Peki, siz bu görsele bakınca hangisini görüyorsunuz?

Beynimiz bazı görselleri algılama işini gözlerimizin yardımıyla yapar. Gözlerimizin gördüklerini yorumlayan beynimiz bazen bize oyunlar oynayabilir.

Gözlerimizle beynimizin uyumlu bir çalışması sonucu gördüğümüz görüntüler işlenerek algılanır. Baktığımız görsellere bazen iki ya da daha fazla nesne aynı anda ya da iç içe bulunabilir ancak beynimiz bunlardan sadece birini ilk bakışta algılar.

Psikanalistler, bu şekilde düzenlenmiş görsellerde ilk göze çarpanların kişiliğimiz hakkında ipuçları verdiğini söylüyorlar. Tedavi yöntemlerinde kullanılan bu teknik, kişisel ve psikolojik bakış açılarımızı ortaya koyabiliyor.

ezgif-com-webp-to-jpg-13.jpg

RESİMDE NE GÖRÜYORSUNUZ?

Bu görselde gözlerimizin ilk bakışta görebileceği ve beynimizin algılayabileceği iki farklı detay resim bulunuyor.

Bunlardan biri sarı gözlü bir balık, diğeriyse güneşin altında denizde ilerleyen bir gemi. Görsele bakanların bir kısmı sarı gözü olan bir balık görürken, bazılarıysa gemiyi fark ediyorlar.

Kişiliğimiz hakkında iki farklı ipucu işte burada yatıyor. Bu görsellerden birini görenlerin kural tanımaz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak diğer görseli fark edenler kuralları seviyor. Peki, siz ilk hangi görseli gördünüz? Büyük sarı gözlü bir balık mı yoksa suda ilerleyen bir gemi mi?

ÖNCE BALIĞI FARK EDENLER

İlk bakışta balığı görüyorsanız kişiliğiniz sizce ne söylüyor? Kurallarla aranız nasıl? Çünkü sarı bir gözü olan büyük balığı gördüyseniz kurallara bir hayli saygılısınız.

Kuralların dışına çıkmayı sevmiyorsunuz ve aynı zamanda yeniliklere karşı mesafelisiniz. Tamamen uysal ve kurallara uymaya dayalı bir yaşam stiliniz var.

asi.jpg

İLK ÖNCE GEMİYİ GÖRENLER

Görsele baktığınızda ilk gördüğünüz detay denizde ilerleyen gemiyse, içinizde henüz göstermediğiniz bir asi yatıyor olabilir. Ya da asi kişiliğiniz herkes tarafından biliniyor da olabilir.

asiii.jpg

Ruhunuza zincir vurulmasını istemiyorsanız muhtemelen ilk önce gemiyi göreceksiniz. Ancak dikkat edin, kural tanımaz halleriniz bazen başınıza iş açabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.