Çiftçilerin yüzünü güldürüyor 'Kilosu 150 dolardan alıcı buluyor'

Çiftçilerin yüzünü güldürüyor 'Kilosu 150 dolardan alıcı buluyor'
Mersin'in Mut ilçesinde temsili olarak ilk erikler toplanmaya başlandı. Toplanan ilk eriklerin kilogramı 150 dolardan ihracata gönderileceği belirtildi.

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde değerli bir üretici olan Mersin’de örtü altında da birçok ürün yetiştiriliyor. Mersin Mut’ta açık ve örtü altında 15 bin 200 dekar alanda bu yıl 24 bin 180 ton rekolte bekleniyor.

aw148064-02-001.jpg

ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Ürünün fiyatı üreticiyi memnun ediyor. Bu yıl ilk hasadı gerçekleşen erik Rusya ve ardından Dubai’ye ihracat edileceği belirtilirken aynı zamanda kilosu 150 dolardan alıcı buluyor.

aw148064-03.jpg

Örtü altındaki hasada katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, "Türkiye'de eriğin yaklaşık olarak yüzde 21'ini üreterek birinci sırada olduğumuzu görüyoruz. Mut da Mersin içerisinde erik üretiminde ciddi bir kapasiteye sahip olan ilçemiz. Bu bölgede özellikle erkenci eriğin yetiştirilmesinde ciddi bir çalışma var. Şu anda da bulunduğumuz serada yılın ilk hasadını yapmış oluyoruz. Çiftçilerimiz buradan yapmış olduğu erikleri de direkt dış ülkelere ihracat yapıyorlar" dedi.

aw148064-04.jpg

Hasatın yüzleri güldürdüğünü söyleyen üretici seradan 1 ton üzerinde ürün beklentilerinin olduğunu söyleyerek ilk hasat nedeniyle fiyatların şu anda bu kadar yüksek olduğunu dile getirerek ürün çoğaldıkça fiyatın da düşeceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.