Parfüm sıkmaya son 'Bunu yutan mis gibi kokacak'

Parfüm sıkmaya son 'Bunu yutan mis gibi kokacak'
Dünyanın ilk ve tek yutulabilir parfümü Türkiye’de üretildi. Edirne’de üretilen tablet, gül gibi kokmanızı sağlayacak.

Edirne Trakya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülşah Gedik Türkiye’de ürettikleri yutulabilir parfüm hakkında detayları paylaştı. Tablet formunda üretilen yutulabilir parfüm, oldukça doğal malzemeden üretiliyor.

GÜLDEN ELDE EDİLİYOR

Yutanın gül gibi kokmasına sebep olan yutulabilir parfümle ilgili detayları paylaşan Doç. Dr. Gülşah Gedik, tabletlerin içerisine doğal gül koyduklarını ifade etti.

edirne-doc-dl8v.webp

Herhangi bir yapay malzeme kullanılmadan üretilen kapsül içerisine gülün kendi aromasını vermesi için gül koyuluyor. Gülden elde edilen ekstreyi püskürtmeli kurutucuda toz haline getirdiklerini söyleyen Gedik, bunu yutulabilir hale getirmek üzere kapsüllerin içine yerleştirdiklerini açıkladı. Yoğun şekilde gül kokan kapsüller yutularak parfüm etkisi veriyor.

bu-tableti-yutan-gul-gibi-kokacak-turkiyede-uretildi-l4wo.webp

ZARARLI OLMAMASI İÇİN TABLET FORMDA

Yutulabilir parfümün detaylarını paylaşan Gedik, şeker formatında yaparlarsa vücut için zararlı olacağını düşündüklerinden gıda maddesi olmasan daha standart şekilde elde etmek istediklerini ve bu yöntemi tercih ettiklerini dile getirdi.

rose-8219-1920.jpg

Gedik, araştırmaları sonucu Kore ve Japonya’da benzer örneklerine rastladıkları bu fikri geliştirmek istediklerini söyleyerek “Yapılarını inceledik. Bize göre, o ürünlerin içeriğinde kimyasal yapısı açısından çok koruyucu madde vardı. Daha iyisini yapabilir miyiz sorusu ile günümüze kadar geldik” dedi.

edirne-doc-vpss.webp

SARIMSAK TÜKETİMİNDEN ESİNLENİLDİ

Yapılan yutulabilir parfümle ilgili ilhamı sarımsaktan aldıklarını ifade eden Gedik, tıpkı sarımsak tüketildiğinde vücuttan yayılan sarımsak kokusu gibi, aynı sistemin gül ile yapılabileceğini düşündüklerini anlattı. Yapılan deneylerde günde 4 kapsülün etkili şekilde koku verildiği görüldü. Gedik, bu ürünün hiçbir zaman konvansiyonel parfümlerin yerine geçecek bir ürün olmadığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.