Canlı yayında “deprem olacak” dedi dakikalar içinde deprem oldu! TikTok kullanıcıları şoke oldu

Canlı yayında “deprem olacak” dedi dakikalar içinde deprem oldu! TikTok kullanıcıları şoke oldu
Bir TikTok kullanıcısının açtığı canlı yayın esnasında deprem olacakmış gibi hissettiğini söylemesinin ardından dakikalar içinde Tokat depremi yaşandı.

Sosyal medya üzerinden yayın yapılmasına olanak tanıyan TikTok adlı sosyal medya platformunda yeni ve dikkat çekici videolar her geçen gün sosyal medyanın gündemine geliyor. Geçtiğimiz gün yaşanan Tokat depremi birçok kişiyi korkutmuşken, bir TikTok kullanıcısının canlı yayında depremi önceden bilmesi hayretler içerisinde bıraktı.

ÖNCE SÖYLEDİ SONRA DEPREM GERÇEKLEŞTİ

TikTok’ta kullanıcı adı ‘dollunayy35’ olan bir kadın, takipçileriyle sohbet ettiği bir canlı yayın açtı. Sohbet sürerken kadın bir anda “İçimden durduk yere deprem hissi geldi, hayır olsun inşallah. Genelde içimden böyle bir şey geçtiği zaman o gerçekleşiyor ama sebepsiz bir şekilde, ne alaka anlamadım deprem olayı” dedi. Daha sonra canlı yayında sohbete devam etti.

kadiiinnnn.jpg

Bir süre sohbet eden kadın, dakikalar sonra “deprem oluyor” diyerek yerinden fırlayıp annesine seslendi. Şaşkınlıkla yerinden fırlayan kadın, bir süre sonra ekrana geri dönerek deprem olduğunu ve kapatmak zorunda olduğunu söyleyerek canlı yayını kapattı. Tokat depremi sırasında gerçekleşen o anlar hem yayını izleyenleri hem de yayını yapan kadını şoke etti.

O ANLARI TEKRAR PAYLAŞTI

Depremi hissettikten kısa bir süre sonra Tokat merkezli depreme yakalanan kadın, o anları gösteren videoyu hızlandırarak düzenleyip üzerine not da düşerek yeniden paylaştı. Videoya düştüğü nota “Deprem olmadan dakikalar önce deprem olacağını hissetmem peki” yazan kadın, kısa sürede sosyal medyanın çok konuşulan kişileri arasına girdi.

kadin1.webp

DEPREM SONRASI UZMANLARDAN BİRBİRİ ARDINA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Tokat depremi 5.6 büyüklüğünde gerçekleşmiş, milyonlarca kişinin korkmasına neden olmuştu. Deprem sonrası uzman isimler de konuyla ilgili açıklamalarını yaptı.

Depremlerle ilgili açıklamalarıyla ön plana çıkan Prof.Dr. Naci Görür, Tokat depreminin ardından önemli bilgiler paylaştı. Görür, “Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir.” ifadelerini kullandı. Bu durum, civarda ikamet eden vatandaşları endişelendirdi. Görür, bir sonraki paylaşımında ise deprem dirençli yerleşim alanı talebinde bulunulması gerektiği konusunda halkı ciddi şekilde uyardı. “6 Şubat’ı ne çabuk unuttunuz?” diyen Görür, deprem sonrası konuşulmasının değil önlem alınmasının önemine dikkat çekti.

kadin3.jpg

Deprem uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy ise katıldığı canlı yayında Tokat depremine vurgu yaparak bu depremin oldukça kritik olduğunu söyledi. Ersoy, “Türkiye'deki yapıların hasar sınırları 5.5 başlıyor. Bu nedenle 5.6 önemli. Mühendislik olarak hatalı binalarda bazı hasarlar meydana gelmiş olabilir. 5 km yüzeye yakın olması daha geniş alanda hissedilmesini sağlar. 5.6 büyüklüğündeki deprem bayağı hissedilir ama önemli olan hasarın meydana gelip gelmemesi” sözlerini söyledi. Ersoy, depreme karşı dirençli şehirler yapılmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz ise katıldığı bir yayında, yaşanan depremin 6-6.5 büyüklüğünde deprem üretebilme potansiyeli olduğunu öne sürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.