Bu uygulamalar özellikleriyle WhatsApp'a rakip oluyor 'Hem Android hem İOS'da kullanılıyor'

Bu uygulamalar özellikleriyle WhatsApp'a rakip oluyor 'Hem Android hem İOS'da kullanılıyor'
Teknoloji devlerinin arasındaki rekabetin kızışmasıyla birlikte birçok farklı mesajlaşma uygulaması da piyasadaki yerini aldı. Bu uygulamalar kullanım özellikleriyle WhatsApp'a rakip oluyor.

Milyonlarca kullanıcı hitap eden bu uygulamalar, mesajlaşma alanında ön plana çıkabilmek için farklı özellikler sunarak teknoloji alanındaki rekabet ortamını kıştırmaya devam ediyor.

Rekabetin kızıştığı teknoloji pazarında mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta son dönemlerde bir takım yeni güncellemelerle gündemden düşmüyor. WhatsApp’ın getirdiği yeni güncellemeleri seven kadar sevmeyen kullanıcıların da olması alternatif uygulamalara yönelmek isteyen kullanıcıları yeni bir arayışa itti.

ALTERNATİF MESAJLAŞMA UYGULAMALARI

TELEGRAM

İlk olarak WhatsApp‘a benzerliği ile dikkat çeken Telegram mesajlaşma uygulamaları arasında, kullanım konforuyla ön plana çıkıyor. Uygulamanın en sevilen özelliği ise mesajların bir süre sonra kendi kendini silebilmemesi ve iz bırakmıyor olması…

Telegram dünya genelinde 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve en popüler alternatiflerden biri olarak biliniyor.

SİGNAL

Popüler bir diğer mesajlaşma uygulamalarından biri de açık kaynak olmasıyla bilinen Signal, güvenilirliğin üst düzeyde olduğu bu mesajlaşma uygulaması, bilgisayar korsanlarınızın veya hükumetlerin mesajınızı okumasını engelleyecek açık kaynak özelliğini sahip.Bu sebeple de kurumsal bazda da kullanımı tercih edilebiliyor.

İMESSAGE

Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız Apple’ın kendi mesajlaşma uygulaması olan iMessage uygulamasında kullanmak sizin için bir WhatsApp alternatifi olarak değerlendirilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.