Meteorolojiden sağanak yağış ve fırtına uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat

Meteorolojiden sağanak yağış ve fırtına uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerini yayınladı. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların gece saatlerinden Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

gg.jpg

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

hgth.jpg

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE SEL SIRASINDA YAPMANIZ GEREKENLER

Yüksek zemine ulaşın ve bekleyin: Sel sırasında daha yüksek bir zemine çıkın ve tehlike geçene kadar orada bekleyin.

Ağaç ve elektrik direklerinden uzak durun: Dışarı çıkmanız gerekiyorsa, uzun ağaçların ve elektrik direklerinin altında durmaktan kaçının; bunlar tehlikeli olabilir.

Riskli noktaları bilin: Kanallar, bodrumlar ve alt geçitler gibi riskli noktaların farkında olun ve bunlardan uzak durun.

Suyun derinliğini ve hızını kontrol edin: Su altında ne olduğunu kestiremeyeceğinizden, derin ve hızlı akan suların içinden geçmeyin.

Güvenli yürüme yolları seçin: Suda yürümek zorunda kalırsanız, mümkünse önünüzdeki zeminin sertliğini bir çubukla kontrol edin ve suyun hareket etmediği yerleri tercih edin.

Araçla akıntıya kapılmayın: Akıntıyla mücadele etmek için aracınızı kullanmayın. Sel suları aracınızın etrafını sararsa, aracı terk edip daha yüksek bir yere çıkın.

Elektrikli ekipmanlardan uzak durun: Islaksanız veya suyun içindeyseniz elektrikli ekipmanlara dokunmaktan kaçının. Bu, elektrik çarpması riskini azaltır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.