Ünlü spiker iç çamaşırı olmadan canlı yayına çıktı! Gören kanalı bir daha değiştiremedi

Ünlü spiker iç çamaşırı olmadan canlı yayına çıktı! Gören kanalı bir daha değiştiremedi
Arnavutluk medya kanalı Zjarr TV’nin ana haber bültenini sunan spiker iç çamaşırsız şekilde sadece ceketle ekran karşısına geçti. O anlar sosyal medyada yankı uyandırdı.

Haber spikerleri iç çamaşırsız, sadece bir ceketle ekran karşısına çıkan Arnavut medya kanalı Zjarr TV, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girmeyi başardı. Kanalın yayın politikası birçok kişi tarafından tepki topladı. Yayını görenler, bunun kanalı daha fazla izletmek adına yapılmış bir hamle olduğunu ifade etti.

BU TAKTİK ÇOK KONUŞULDU

Sosyal medya gündeminin tam orta yerine oturan Zjarr TV’nin ‘çıplak’ yayın politikası, özellikle çok kullanılan sosyal medya platformu olan X’te tartışıldı. Yayına denk gelenler, daha fazla izlenmenin bu sayede artacağını kanıtlar nitelikte kanalı değiştiremedi.

gldlecrxmaezqzq.jpg

HER TÜRDE HABERİ BU ŞEKİLDE SUNUYORLAR

Spikerlerin üçüncü sayfa haberlerinden politikaya, spora kadar birçok haberi sadece ceket giyerek ve iç çamaşırı kullanmayarak sunduğu kanalın yayın görüntüleri sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılan viral haline geldi.

Arnavutluk'un Tiran kentinden yayın gerçekleştiren Zjarr TV, Eutelsat 16A uydusunda (16°D) yayın yapıyor ve Arnavutluk DigitAlb platformu içerisinde gerçekleştiriliyor.

glh8z-vxwaa2cm0.jpg

SOSYAL MEDYADA YORUMLAR HAVALARDA UÇUŞTU

Birçok sosyal medya kullanıcısının önüne düşen görüntüler, çok sayıda paylaşım ve binlerce yoruma ulaştı. Kullanıcılar, “Arnavut kanalı Zjarr TV’yi izleyen seyirciyi coşturmak için her zaman ahlaksızlar”, “Büyük bir taktik”, “Reytingleri bu şekilde artırmaya çalışıyorlar” gibi yorumlarda bulundu. Bir kullanıcı ise “Geçenlerde bilgiyi neden hiç hatırlamadığımı merak ediyordum...” ifadelerini kullandı.

gldlecrxkaedyyg.jpg

GÖRÜNTÜLER TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Dünya ve ülke gündemini alakadar eden konularda spiker kadınların bu şekilde sunum gerçekleştirmesi pek çok çevre tarafından tartışma yarattı. Kadın bedeninin bu şekilde teşhir edilmesinden ahlak konularına kadar başlayan tartışma ülke sınırlarını aştı. Aynı görüntü Türkiye’de yaşansa neler olurdu sorusu ise akıllara geldi.

Türkiye’deki yayın politikalarının belirli sınırları bulunuyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) reşit olmayan çocukların bile izleyebileceği televizyon kanallarında böyle bir sunuma izin vermesi söz konusu değil. RTÜK bu konuda bir “Yayın İlkeleri Rehberi” yayınlayarak TV kanallarının uyması gereken çerçeveyi belirliyor. Yayın İlkeleri Rehberine RTÜK’ün internet adresinden ulaşılabiliyor.

Yayın İlkeleri Rehberinin içerisinde ifade özgürlüğü, insan onuru ve yaşam hakkı, müstehcenlik, şiddet, ayrımcılık, mahremiyet, çocukların korunması, genel ahlak, hukukun üstünlüğü gibi başlıklar işleniyor. Ekranlara iç çamaşırı giymeden çıkmanın özellikle ‘genel ahlak’ başlığı altında değerlendirilmesi konusu öne çıkıyor.

SPİKERLER NASIL GİYİNMELİ?

RTÜK yayın ilkelerine ve haberciliğe uygun giyim tarzı için bazı genel bilgiler bulunuyor. Haber spikerlerinin sunum esnasında olaylara hakim olması, seyirciyle güçlü bir irtibat kurması ve fiziksel görünüm olarak seyircilerin üzerinde olumlu etki bırakması isteniyor.

spikeeerr.jpg

Bu kapsamda spikerlerin programa uygun şekilde giyinmeleri gerekiyor. Seyircinin odağını bozacak şekilde abartılı veya salaş giyim tarzı uygun görülmüyor. Bu yüzden spikerlerin resmi giyim tarzı olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.