Canlı yayında çılgına döndü kağıtları yırtıp attı ‘Bunun adı sapkınlık’

Canlı yayında çılgına döndü kağıtları yırtıp attı ‘Bunun adı sapkınlık’
Lise ve ortaokullarda bu yıl işlenmeye başlanan 'Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı' dersi gündem oldu. Gazeteci Fatih Portakal, derste işlenen konuları görünce canlı yayında çılgına döndü.

Bu yıl müfredata giren ve ortaokul, lise öğrencilerine seçmeli ders olarak gösterilse de bazı okullarda zorunlu tutulduğu iddiası bulunan 'Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı' dersinde işlenen konuların detayları tepkilere neden oldu.

İçeriğinde kocası ölen kadının kocasının kardeşi ile evlenmesi, kardeş çocuklarının evlenmesi, beşik kertmesi gibi konuların işlendiği görülen ders, canlı yayında durumu değerlendiren Gazeteci Fatih Portakal’ı çileden çıkardı. Portakal, haberin detaylarının yer aldığı kağıtları yırtıp kenara fırlatırken “Bunun adı sapkınlık” ifadelerini kullandı.

fatih-portakal-gorsel.jpg

’TEK KELİMEYLE SAPKINLIK’

SZC TV'nin gündeme taşıdığı ve Gazeteci Fatih Portakal’a canlı yayında elindeki kağıtları yırttıran ders konularındaki çarpıcı detaylar ve toplumu derinden sarsan kavramlar tepki topladı. Portakal, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"Bu haber bültenin flaş haberi. Bunu tek kelimeyle özetler misiniz derseniz 'Sapkınlık' olarak özetlerim. 13-14 yaşındaki çocuklara seçmeli ders var. Bu yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin döneminde yapılmış bir uygulama. Belgesi de elimde Türk aile yapısı anlatılıyor. Dersin ismi Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı. Seçmeli bir ders ama değil, herkes bu derse girmek zorunda.”

fatih-portakal1.jpg

AİLELERİN DERS KONULARINA TEPKİSİ GECİKMEDİ

Ders içeriğindeki detaylar, kamuoyu tarafından da tepki çekerken aileler eve gelen çalışma kağıtlarını görünce gözlerine inanamadı. Türk aile ve sosyal yaşantısının anlatılması üzerine düzenlenen ders konulardan bazıları hayrete düşürdü.

Bu ders kapsamında işlenen konularda çocuklara birden fazla eş alma, berdel evlilik, taygeldi, beşik kertmesi, kız kaçırma ve otura kalma evlilik gibi kavramların öğretildiği görüldü.

fatih-portakal2.jpg

fatih-portakal3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.